Помощ за симулация HFSS проблем

L

lhasayak

Guest
Приложено моля, намерете файла HFSS.Това е една приключила microstrip линия, която върви от горе до долу слой чрез телевизия.В lumped пристанище е добавена на двата края.Въпреки това, doesn't симулация резултат изглежда правилно.Аз нямаше как намерите проблема с него.може някой да погледна?Благодарности
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Това е проблем на земята HFSS
на земята ли, че не е вярно, земята

съжалявам.АЗ didnt го получи.въпреки че два сегмента на microtrip линия на две различни слоеве на земната повърхност, на връщане ток все още може да отидете в земята между два слоя.
ако аз употреба waveport вместо това, резултатът изглежда добре.Как така той doesn't работа за lumped пристанище?

Вашият модел не разполага с приемственост DC.
Втората графика е модифицирана версия, която
Добавих две ВИАС за приемственост.В RF е по-добре
да се мисли по отношение на електропроводи.

jallem и други гурута,
моля, вижте прикачения файл waveport за използване на този пример.дори и без shorting чрез два отделни основания, S11 и S12 изглежда добре sincce Както казах в относително по-висока честота на земята две равнини може двойка един до друг.
Моят въпрос е, че в резултат на използването lumped (без да се добавят чрез shorting) изглежда очевидно погрешно.е това за ограничаване на lumped пристанище?

В моя opnion, основната разлика между luped и дизайн вълна пристанище

Две от земята в Waveport вече е свързани помежду си с външната граница.
но земята на пристанището lumped дизайн са се носеше

Thx за отговор това.
Цялата структура е затворена от въздуха, за която аз целеви рад граница.така че аз съм се разбере как и къде две причини да shorted в случай на waveport.Доколкото знам, по подразбиране е външната граница на СЕП.Въпреки това не е случаят тук.

може просто да свие план земята и ни кажете резултата

Може би имах погрешно разбиране

Намаляване на земята самолет ще ви даде правилния
отговор, виж по-долу:

Lumped на пристанището е изглеждаше като вътрешно пристанище на тренажор, по-добре е да има кратко връщане премине между тях.

Аз нямам много опит за използване на Waveport.

Предаване за линия, ако това е съвпадение, на s11 shoud бъде много samll и S12 вмъкване загуба трябва да са големи (близо до нула)

Аз не мога да разбера защо S12 е по-ниска от 5 db по-ниска честота, те са най-кратък Nero нулева честота.

Не мога да го провери чрез разширяване на въздуха и съответните Рад граница.Това е интересна констатация за мен.Аз все още Dont разберат за waveport заявление, как така на две основания да shorted?В рад doesn't кратко границата на две равнини.Пристанището doesn't тях кратко един от двамата.това, което дава на приемственост DC?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back