Помощ за разделяне Band (Diplexer)

A

aq_mishu

Guest
Имам база за TCVR Dual Band.Сега тя е една връзка антена за UHF, така и на УКВ (ICOM IC-7000).Аз трябва да получат цялата група на 60MHZ до 999MHz.Също така, докато Tx, Искам да използвам 144-148 и 430-450.Така че за RX и TX, имам нужда от действително 2 антена.един за TX в УКВ и един за TX в дециметровия обхват.Сега аз трябва да използвате един feedline до АНТ 2.така че в АНТ част, мога да използвате сплитер групата.Така че моят план е един ще позволи от 60 до 400 и друга ще позволи от 400 до 999.Така че момчета, дайте ми идеи ...

Не е много ясно за мен това, което сте използвате, за да получи от 60MHz до 999MHz, когато IC-7000 могат да получават само от 0.3MHz на 200MHz и от 400MHz на 470MHz.
Каквото и да използва за получаване, IC-7000 се нуждае от diplexer за използване на предаватели за VHF и UHF обхвати.
Не може да се използва сила сплитер за разделяне VHF и UHF ленти, поради несъответствие, че ще се появи в пристанищата на разделител.

Мда ...Искам да кажа аз съм искам да развържа всички rcv ..има 2 мравка CONN.един за HF 50 MHz лента ..други за UHF VHF .Така ми се наложи да използвате една фуражна линия за UHF VHF .друга емисия линия за СН.и в този случай, аз трябваше да се разделят на групата за Тексас.и аз се нуждаем от цялата група (че той може) за RX ...по този начин трябва да я раздели по някакъв начин, така че той може да направи RX и TX, както в 2 различни мравка с един feedline ...идеи???

http://amateuradiomalaysia.blogspot.com/2005/09/diplexer-for-hf6m2m-70cm.html

Ами, аз го проверява ...въпросът е, за IC 7000, има отново 2 мравка CONN ..един за Upto 60MHz ..., а другата е за повече от 60MHz до UHF.Сега аз ще получите линия фуражи (посветени) за HF 50 (Upto 60MHz).но общо захранващия тръбопровод за VHF и UHF.iwant така да го разделя с интервал от 60> X <някои стойност повече от 175.и друг диапазон някои стойност повече от 175> X <999 MHz.Така например, 61> X <200 и 202> X <999.Това е, защото аз може да използва друг набор (редовно VHF и UHF) и също така искам да rcv целия спектър (с IC 1500) с една и съща линия фуражи.да ми помогне в това отношение PLZ ...

Забележка: предишния е разделянето HF VHF и UHF.но не мога да го настроите според ми трябва само след по математика ....

Добре.Вече появи друго устройство във вашата система (IC-R1500).

Трябва да се включите Ant2 на IC-7000 и антената на IC-R1500 използва коаксиален превключвател (да се предотврати увреждане на входа на IC-R1500 със силата на IC-7000).

Не може да се използва вместо сплитер мощност, поради ограничените изолация между пристанищата, но най-вече, защото на 3 db загуба на банкнотите, които ще намалят наполовина си мощност.

Общата порт на комутатора отива в широколентови diplexer който разделя VHF и UHF предава групи, обхващащи и в същото време получават честоти до 999MHz (всъщност IC-R1500 може да получи до 3300MHz).
Високото преминаване клон на diplexer трябва да бъде широка лента.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back