Помощ за определяне на 28-пинов миКроКонтролера!

M

MicroCoder9

Guest
Здравейте всички,
Имам задача да разработи програма за 28-пинов DIP микроконтролера пакет тип.Хардуерът е вече проектирани и монтирани, но микроконтролера е повреден.

Броят на микроконтролера е отстраните.Само информация за микроконтролера мога да екстракт от проследяване на платката е както следва:

Pin 28 - Supply ( 5 V)
Pin 14 - Партер (доставки-VE)
Pin 19 - Партер (доставки-VE)
Pin 21 - аналогов вход

Моля някой да ми помогне да идентифицира миКроКонтролера!
Благодаря предварително за всяка помощ.

Има ли кристал на дъската?или това е вътрешен OSC.?
Има VDD = 5 или 3,3 V?
Има ли на борда са едно В съединение сокет програмиране?

Харесва ли поне знам какво архитектура е / каква марка?
Можете да опитате на параметрите за търсене на микрочип сайт,
Ако мислите, че това може да бъде снимка.

Успех
Християнин

fenugrec написа:
Цитат:

Има ли кристал на дъската?
или това е вътрешен OSC.
?

Има VDD = 5 или 3,3 V?

...Каква е тази работа?Разработване на програма за един неизвестен UC?

Christian

Клиентът има няколко дефектни единици, в които всички верига изглежда да е наред с изключение на микроконтролер.За да получите тях работи отново, той иска да замени повреден хилядни от нов.Компанията, от която е закупил на инструментите е затворен.Така че никаква подкрепа е на разположение.
Така че аз съм се опитва да разработи програма за даден хардуер.

Аз не знам какво микро имате там, но бихте могли да направите елхови PSoC добре.Аз съм се предположи, че тя е 0.3 "до дупка устройство. Елхови CY8C27443-24PXI Vcc е на 28 и земята на 14. Pin 19, може да се остави на земята и не се използват. Възможно е да се използва щифт 21 (P2_2 по този PSoC ) като аналогов вход, когато A / D конвертор е на мястото ASC23.

В PSoC се състои от микро-и аналогови и логика блокове, които могат да се размесват наоколо, да отговарят на вашите изисквания, така че можете да направите A / D по-горе място и дава възможност на вход на A / D от желаната ПИН.Тя е с по-осцилатор и ще работи на 5V.Има няколко възможни устройства, които ще се поберат в същата фасунга, устройството Дадох ти е 16KBytes флаш и 256 байта RAM.Можете да получите до флаш 32KBytes и 2Kbytes RAM

В зависимост от опита ви, може да има доста стръмен кривата на обучение, но то е много забавно да се работи.

http://www.cypress.com/portal/server.pt?space=CommunityPage&control=SetCommunity&CommunityID=209&PageID=215&gid=13&fid=24&category=All&showall=false

-Обри

Хм, аз не знам елхови прави .... UC's
Във всеки случай този чип изглежда много прилича на това, което търсите.Там не може да бъде много UCS DIP VDD, които са на 28, VSS на 14/19 и аналог на други ПИН ...освен това, което работи с е евтин клонинг, в който случай тя вероятно ще бъде код, съвместими с всеки случай!

Християнин

Здравейте MicroCoder9

Намирам за странно, че не сте написали картина на единицата.Това ще помогне.
Кой е оригиналният производител?Трябва да знаете това, колкото състоянието на дружеството е nolonger в бизнеса.Кажете ни моля.
Неяснотата на описанието ще ви направи много от читателите на вашия съмнителни намерения.

Предлагам ви да направите 28pin модул картон с повърхностен монтаж PIC върху него.
Ако изберете подходящ PIC тогава може да се побере един ICSP / Debug конектор на модула и ще направи код развитие-бързо и лесно.

Polymath

Здравейте antedeluvian
Благодаря за помощта.Да, тя е 0.3 "широк 28-пинов DIP. В pinouts не съвпадат с чип от Atmel, Microchip, Freescale, Philips или ЕТ, както и от информация, при условие че ви изглежда да е елхови PSoC чип.

Здравейте polymath
Вашето предложение за 28-пинов модул съвет е добра идея, но моя опит с PiCs не е много окуражаващ.Обучението PIC16 в стаята има много ограничени възможности в сравнение с 8051 или 68HC11.Имате право да използват 3 или повече инструкции за много задачи, които са възможни с едно обучение в други MCUs плюс трябва да сте смяна банки за достъп до различни SFRs.

Аз не могат да разберат причината за популярността PIC, когато такива други добри архитектури са на разположение.

Цитат:

Аз не могат да разберат причината за популярността PIC, когато такива други добри архитектури са на разположение.

И аз съм сигурен, че всеки електроника форум в мрежата е най-малко един PIC срещу AVR/8051/68HC нишка, така че няма смисъл да се започне друга война.

Християнин

MicroCoder9 написа:

Броят на микроконтролера е отстраните.
Само информация за микроконтролера мога да екстракт от проследяване на платката е както следва:pin 28 - Supply ( 5 V)

Pin 14 - Партер (доставки-VE)

Pin 19 - Партер (доставки-VE)

Pin 21 - аналогов входМоля някой да ми помогне да идентифицира миКроКонтролера!

Благодаря предварително за всяка помощ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back