Помощ за една AT89C2051

R

rikonor

Guest
Здрасти

Опитвам се да се изгради верига с Atmel AT28C2051,
Предполага се, да получават данни за пореден сериен порт (RxD - PIN 2 [пристанище 3,0]).
Въпреки това, без значение какво пиша код и запишете на това,
Той показва "1" за всички пристанищни игли (с изключение на пристанище 1,0% 1,1, което изисква външни съпротивления, и тъй като аз не съм използва тези щифтове аз не се е възползвал от тези резистори).

Опитах написването много различни програми (в C51, и разбира се, включени "reg51.h"), която се очаква да променят нивата на продукция на "0",
но тя не е работил.

МиКроКонтролерът има външна часовник (12MHz кристал и 2 22pF capcitors),
и автоматично нулиране (състои се от 100kohm резистор и кондензатор 1LF).

Четох по фиш, че след провеждане RST машина в продължение на 2 цикъла на микроконтролера се нулира и всички пристанищни игли са настроени на "висок".

Има ли нещо не е наред с верига или може би най-ROM не се мярна на всички?
(Аз използвах LEAPER-48 USB универсална писател с IC програма писател).

Помощ много оценявам,
благодарности,
Или

В възстановите всички пристанището крачетата на 2051 ще бъде 1.

Вие трябва да го промените на стартиране (ако искате)

Nandhu

Здрасти,
Имаш предвид, че в софтуера, който се опитвате да настроите пристанище пина до нула, но това не се провежда?
Ако случаят е такъв, проверете дали вашите Данните за ПИН кода показва ниско напрежение, след като на власт, искам да кажа това трябва да е ниска след първоначалния импулс нулиране.Ако не е ниска, поправя грешката, най-вече в окабеляване.Бих предложил да използвате 10UF кондензатор с 15K събарят нулиране на PIN, въпреки че си стойности могат да бъдат също ОК.Идеята за намаляване на съпротивлението е да се намали влиянието на вътрешната съпротива и да се увери, че м съпротива ще бъде по-малко значими, а проверка на напрежение нулиране ПИН.
Друга причина за всички пристанищни пина е висока може да се дължи на повреда на осцилатор, отворен / шорти във връзките на кристала, лошо др кристал Проверете osc.pin2 с обхват и да видим дали малка амплитуда на трептене съществува.С цифров мултицет този ПИН трябва да показва около 2.5V, Eventhough не може да потвърди работа на осцилатор.
Проверете непрекъснатостта на място за закрепване към контролера чрез измерване Vcc в игли 10 и 20 на самия чип.
Ако си програмист е проверила правилно, след като програмиране, няма нужда да се притеснявате за фалшиви програмиране, но ако има някаква грешка в кода, че отново може да не успеят да изчистите пристанище пина.
С уважение,
Laktronics

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back