[Помощ] за директива муфи

C

caocao

Guest
Здравейте всички,
Искам да се изработи насоченост муфи на 20 db в 1 ~ 2GHz, той е много зрял технологии, но за мен това е ново! Аз дизайн вид microstrip линии, които е погребан между две dielectrical слой, но нейната насоченост е само 13 db, на Целта е желанието> 20dB.I мисля, че коаксиален тип е добър един, който може да ми каже някои методи за дизайн за коаксиален една страна, и дай ми малко документи за тях.
Благодаря много!
С уважение
caocao

Не е нужно да се откажа от microstrip.има начини да се изравнява дори и странни скорости фаза режим, за да се подобри насоченост.Погледнете прикачения файл за възможностите.налагане на запор е взета от книга за съчетано вериги линия.Разбира се, винаги можете да отидете с подхода TEM и не трябва да се справят с този проблем.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здравейте Frannk
благодаря ви за съвети и публикувани фигура за microstrip муфи, но бихте ли ми предложи цялата papaer за sawtooth прикачване на microstrip или кажете къде може да изтеглите хартия.
Имах симулиране на microstrip между две слой с една и съща Ир, но когато съединение е 20 db, на directivty е също така бедни (15db).Искам да знам кой метод би могъл да подобри насоченост.
Благодарности!
С уважение
caocao

Здравейте caocao,
Защо не използвате Stripline конфигурация.Това е TEM средни и е равна на скоростта дори и странни режим.35 db насоченост с тази конфиг.могат да бъдат приложени простота.

KMPA

Това е моята част дипломна работа 1 и това е много, свързани с вашата заявка

Насочена разклонител от 0 _12 GHz

Това също 2-ра част на моята магистърска работа може да бъде стойност за вас

Ето една книга за дъга тип microstrip муфи с относително висока насоченост.

http://www.cv.nrao.edu/ ~ mmorgan2/cpl110.pdf

Също така, тук са страниците от книгата Artech на муфи по отношение на дискутираната тема.

Почти всички търговски разклонител са направени на stripline отколкото ustrip.
В stripline, поради по-високите възможност да получите повече съединителя, механичните tollerance са по-малко критични.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back