Помощ за вградени Ethernet

Y

yashmodi

Guest
Здравейте на всички!

Аз съм планиране на проекта за вградена сървър за приложения като температура за наблюдение и interdevice комуникация и искате да интерфейс Ethernet контролер с базирани 8051 микроконтролер.

търсене в мрежата намерих Certains опции като:

1.c58900A Ethernet LAN контролер
2.RTL 8029AS / RTL 8139C
3.using на Zilogs Z80Acclaim!Флаш микроконтролери, че има и onchip Ethernet MAC 10/100 BaseT
4.Микрочипове ENC28j60 (самостоятелна Ethernet контролер с интерфейс SPI), която може да се намесвам във флаш MCU
5.LAN 91C111 10/100 PCI Ethernet без един чип MAC PHY

Честно казано аз donot имат много идея за тези и никога не са работили на мрежови приложения.

Какви са различните начини на взаимодействие един микроконтролер на LAN / WAN?

моля да ми помогнеш с моя проект и да предлага всякакви материали, които мога да прочетете по отношение на едни и същи.
Много благодаря
Яш

Hai

Тяхното е нищо за паника около Ур проект ..Неговият наистина добра
на Z80 е много добър MUC ..но развитие съвети са скъпи ...
вместо това има и други евтини 8051 уеб базиран сървър ....опитвам Зайо основните дискусии, които идват с helluva неща с него ..уеб сървър е нищо друго освен един огромен в програмата с прилага TCP / IP стека и дава на потребителя API за използване на TCP IP услуги ....В МУ С ще бъде свързан с Ethernet Phy чип, който се грижи за всички физически дейности слой ...

cude!U откровено трябва да учи много в интернет ..търсене на някои съществуващи уеб сървър за проекти DAQ и екстракт идеи ...

или просто пуснати Ур конкретни въпроси за този форум

Надявам се да помогна

Хелиос
з п **: / / hi.raj.tripod.comAdded след 22 минути:шах вън този постftopic125094.html

Има нещо, наречено ETHERNUT на проекта, която е въвела нещо близко до своя проект, но с AVR UC ATMEGA, че Чеч по интернет, тя разполага с TCP / IP и уеб сървър изпълнява в C.

опитвам

MC9S12NE64

Това е FREESCALE микроорганизми;

придава магнетизъм и си направил sollution.

Аз направи подобен проект използва at89s8252 и Digi-One Ethernet modulem в тази връзка по-долу имате много възможности за Ethernet Embedded
http://www.beyondlogic.org/etherip/ip.htm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back