Помощ за аналогов сигнал мултиплексор

L

leohart

Guest
Здравейте всички, аз правя дизайн на ОНД пиксела. Сега отивам да Tapout около половин дузина на пиксела с различни types.So, аз също дизайн мултиплексор аналогов сигнал, за да изберете един от тях и да четат изходния сигнал, но аз не знам много за тази схема дизайн, как да изпълнение на прости, но използваеми за моята цел? Всички коментари и материали ще бъдат полезни!! PLS ми дават най-подробна инструкция, аз съм наистина нови за този вид дизайн ... PS: Идеята ми е: в продължение на 8 пиксела, дизайн мултиплексор отнема 3 двоичен вход (за моя случай, просто използвайте 3 DIP-превключвател на печатната платка и да ги свърже с щифтове за тест чип) и изберете една от 8 пиксела, за да се readable.For Пример вход 010, за да изберете, за да прочетете втората пиксел ... THX предварително: D

и MOSFETS обикновено се използват в аналогови MUX .... настройвате портата напрежение достатъчно дълбоко, че MOSFETS искате са изключени, и ще ви даде необходимите напрежение порта само на MOSFET в пътя, който искате да бъдат свързани ..... да направи MUX двупосочен по отношение на текущия ток .... една NMOS и PMOS са свързани с техните източници и канализацията, свързани заедно и портите им контролира с помощта на насочени сигнал за едно и обърнати сигнал за останалите .....

Благодарение Ананд! Моят сигнал поток е една единствена посока, така че аз ще се опитам NMOS / PMOS предаване порта. Какво ще кажете за 3to8 декодер? Трябва да прочетете на входния сигнал като 001 и да даде изход висока (ниска) достатъчно на (изключен) съответстват MOS ключ

Ya, че е основната идея .... вие трябва да се използва цифрова логика с логиката нива на портите, е много по-голям от обхвата на входния сигнал, така че мос остава в района на насищане ......

Мисля, че трябва да направи преминаване в триод региона ... За насищане мос, тя не може да се използва като превключвател

Исках да кажа, че MOSFET, който е на, трябва да бъде в района на насищане и тези MOSFET, които са изключени, трябва да бъде в района на гранична ....

[Цитат = А. Ананд Srinivasan] означава, че MOSFET, който е на, трябва да бъде в района на насищане и тези MOSFET, които са изключени, трябва да бъде в района на гранична ....[/ цитат] НЕ, аз не мисля така , за класически 3T пиксела, един източник последовател мос е в сатурацията, но за ред изберете мос (точно като моите аналогови MOS ключ тук) е в триодно (линейни) region.Of Разбира се, когато не искате да прочетете този пиксел, ред изберете мос трябва да се ...: D

добре се говори за MOSFET, който избира и аз говоря за MOSFET, което действа като връзка между входа и изхода ......

не, когато искам да кажа изберете мос, искам да кажа мос в линейни регион връзка между източника на източник последовател и изход, проверка на PIC. Може би сте говори за мос генериране на контролния сигнал на порта изберете мос "? Това трябва да се 3to8 декодер неща, аз съм се притеснявате about.But Мисля, че с VDD-GND изходното ниво логика, изберете мос трябва ефективно в линейни или изключване региона за аналогов сигнал превключване цел
__26032___24314__bmp___22270___20687__1946.jpg

Както и да е, къде мога да намеря неща за това как да се изгради от 3 до 8 логика декодер?

това, което говоря е източник последовател, който преминава през входа към изхода и мос изберете, което се говори за просто действа като предпазител .... тук тези постоянно се сканират и по този начин източник последователи винаги държат и когато е необходимо, мос изберете е включен т.е. да действа като резистор и мощност е получена ...... в аналогов MUX и се говори за изхода на мос изберете до портата на мос между входа и на изхода и само мос в избрания път е на ... отнесе тази връзка, за да се разбере това, което аз се опитвам да кажа [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавен след 4 минути: [/ цветен] [/ размер] около 3 до 8 декодер, който се говори за .... ние направихме няколко четене и не могат да намерят много материали и на всички, че бихме могли да получите тази основна идея и обяснение на това, което го прави ..... Не можах да намеря всяко съединение или разположение в някоя от книгите .... ние се опитахме двупосочен с дискретни елементи и той не работи, защото не бихме могли мач на мос ....

PS: Всички видео изход е да свържете към един ПИН код, така че може да се прочете на един и същ пин и просто превключвате между пиксела.

k. ... , че сте посочили, че искате да направите от 3 до 8 декодер ... Аз не разбирам какво имате предвид с това ... , защото от 3 до 8 декодер просто се превръща на един щифт, на базата на 3-битов вход ... са говорили за аналогови всички заедно така че само аз съм объркан ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back