Помощ в bulid цифров контролер PID.

G

Guest

Guest
здрасти
Искам да изгради цифрова PID контролер за контрол на клапана в тясна линия.
на 4-20mA от "АД е набор точка и 4-20mA от вентил е обратна връзка.
и Обединеното кралство използват уравнение = U (K-1) q0e (к) q1e (K-1) q2e (K-2) в моята дизайн, но са клапан на звънене и се фиксира след много широк диапазон. (около 30 пъти по-близо вентил -отворени към прикрепвам)
аз употреба q0 = 8,5-Q1 =- 13,5 и q2 = 6,5 въз основа на Elektor цифров контролер PID 1999.
ако някой знае за реализирането на тази схема PLZ да ми помогне.
благодарности

някой знае ????????????????????????
тази статия в базата си дизайн.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

проблемът е във вашия coeffiecints, вие трябва да намерите добри стойности за вашето растение, добри стойности за PB (пропорционално група в%), Ти, TD (както в секунда).

Можете да използвате Autotuning метод, за да намерите най-добрите стойности, трябва да научат повече, за да имат чувство за Autotuning.

За използване ПИД стандарт уравнение ISA, защото това е много близко до реалното PID-ове света.

превозвач,

Аз не знам колко знаеш за контрол.В ПИД, имате три компонента на вашия контрол.

(1) Пропорционален - сумата, която правилно е пропорционално на грешката (колата ви дам повече газ, когато искате да отидете по-бързо, тъй като се приближи към желаната скорост, можете да изключите педал ").

(2) Интеграл - сумата, която е пропорционална на правилното cummulative си грешка.Вие най-вероятно ще стрелям по веднъж да използвате неразделна, но ви състояние е стабилно грешка guarranteed да бъде нула, ако използвате неразделна контрол.

(3) Деривативни - сумата, която правилно е пропорционална на скоростта на промяна на вашата грешка.

Един от начините да се настройвам един ПИД е да се определят всички коефициенти до нула.Тогава q0 увеличаване и намаляване q1 пропорционално, докато клапан хода (q0> 0, q0 =- Q1) в тази стъпка.Това ще ви даде пропорционален контрол, но няма да се застрахова с постоянна грешка състоянието на нула.За да се застрахова с постоянна грешка състоянието на нула, ние ще добавим някои неразделна контрол.Можете да направите това чрез увеличаване на q0 без да се намалява В1.Въпреки това, може да искате да се намали пропорционално управление, докато увеличи неразделна контрол, за да се реагира бързо на вентила и да имат постоянен грешка състояние на нула.Обикновено, в контролна проблем не е нужно да се използва разликата контрол, но можете да добавите диференциално контрол чрез намаляване q0 и q2 и пропорционално увеличаване на q1 два пъти колкото q0 или В2.

Там е цялата област на техниката, посветена на фигуриращ се вашия проблем.Много начини да го направя, като повечето от тях трудно.

формулата е вярна?
Какво означава на U (K-1)?

Да, формулата е вярна, но си стойности за q0, q1 и q2 не са.

к е броя на пробата.

U е контрол.U (K-1) е контролът в последната проба.По същия начин U (к) е текущ контрол.

д е грешка.д (K-1) е грешка на последната проба.д (к-2) е грешка две проби преди.

Здрасти,

Всеки, който има за прилагане на мира код за статия PID контролер, който е публикуван тук?

Благодарности

благодаря
Знам, че U (K-1) е последно извадката, но какво значение физически или реалния свят?
д (к) е грешка в тази извадка и q0 коефициент на това.това означава, че с големи q0 теглото на грешка в този момент е много важно.
но какво значение на U (K-1)?

U (к) е манипулирани стойност към момента
U (K-1) е манипулирани стойност на проба от момента privious

Предлагам ви да прочетете тази статия:
Тазова възпалителна болест, без докторска степен.
http://www.embedded.com/2000/0010/0010feat3.htm

Здрастиhttp://www.elet.polimi.it/upload/wspinell/Tools/AutotunerPID/

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back