Помощ: асинхронни FIFO дизайн!

A

Alvinnju

Guest
В прочетете comarator сравнява стойността на чета и пиша знамената, свързани с второто четене следващата показалеца position.The FIFO празен се определя, ако знамена имат еднакви value.similarity, на FIFO изцяло се определя, ако fread и втора следваща обезценка показалеца позицията са на същата стойност.

Но ако ми харесва това, че е невъзможно да се прочете последната дума в momery.how да се справи ...

Благодаря!

Здрасти
просто минават през основите на FIFOs.
Приложено един документ за това
Аз се надявам помага
Съжаляваме, но вие трябва вход, за да видите тази закрепване

Това може да стане с две схеми,
А като се добави допълнително късче на тезгяха се използва като знаме, например, ако имате 16 думата FIFO, а след това използва 5 битов брояч, а не 4-битов брояч, по този начин сравняване на тази екстра малко ще ви флаг, ако сте ще пълни или празни.
B-да използват флага посока в зависимост от позицията на контра в един квадрант четири, т.е. според последните два бита на контра, ако прочетете изостава от тогава пиша този флаг може да се използва да покаже, че вие ще да е празно и ако напишете МИГ за четене тогава R ще бъде пълен, тази посока флаг просто информира, когато едно равенство състояние случва време, ако са пълни или празни.
можете да използвате една асинхронни определени / проучване FF да направите това знаме, но ако искаш да си с повторното методология за употреба правилата можете да използвате flancter.

Втората техника е по-привлекателна за мен, а с висока скорост FIFO.

Имайте предвид, че проектирането FIFO включва и други технически въпроси, което трябва да се грижи за llike metastability и бъговете настъпи по време на сравнение на гишетата.
metastability могат да бъдат решени като се използва обикновена две каскадно FF metastability филтри
проблеми могат да бъдат решени използва сиво код брояч, и с ниско закъснение на мрежи, можете да подобрите несигурност път в своя дизайн, ако сте използвали сиви код борбата няма да се налага да се тревожите за проблеми "не ще се случи".
сив брояч може да се извършва с помощта на двоичен брояч, последван от двоичен-към-сиво преобразуване и вписване, в двоичен брояч може да се обърне на FIFO докато кодирани сиво код може да се използва за сравнението, тази техника ще намалеят ви fanout но увеличение на площ, подходяща за Висока скорост прилагане.

Има една книга за FIFO дизайн asyn
http://www.sunburst-design.com

Последната дума canbe чете след няколко часа по-късно цикли.

Няма проблем.Alvinnju написа:

В прочетете comarator сравнява стойността на чета и пиша знамената, свързани с второто четене следващата показалеца position.The FIFO празен се определя, ако знамена имат еднакви value.similarity, на FIFO изцяло се определя, ако fread и втора следваща обезценка показалеца позицията са на същата стойност.Но ако ми харесва това, че е невъзможно да се прочете последната дума в momery.how да се справи ...Благодаря!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back