[] Помощ Екстракт S-параметри: High Power Микровълнова Транзистор

G

Guest

Guest
Здравейте всички.
Имам нужда да се извлече и параметри от микровълнова High Power MOSFET транзистор.
Аз вярвам, че моделите трябва да бъдат извлечени с висока мощност.

Основни параметри:

Захранване = 28V
Очаквани RF изходна мощност = 150W
Операция честота = 460MHz
Configuration = Push-Pull

Бих искал да знам някой прост метод към правя този параметър екстракция.

Може ли някой да ми помогне ....??????????

S.

Налице е прост метод, ако можете да си купите натоварване дръпнете система.За пример.

http://www.focus-microwaves.com/

В мощност 150 вата мощност, може да не бъде в състояние да използват оптимално натоварване от производството.Може да забележите също, че РЛ е много ниско (няколко ома).Ако не съм използват една и съща substate / радиатора като тях можете да получите много отклонение.(да речем 1,5 ома отклонение, което е около 50%).Вие трябва да направите своя собствена натоварване навличам си substate / hestsink да получите properload и S11.

Чух за тези тунери.
Те струват много пари и аз им вярвам doen't обоснове използването им цена.
Търся прост нещо, което ще замени тези тунери и да даде добри резултати, така или иначе.
Имате ли някакви прост начин, или процедура за изграждане на всякакъв вид тунер или нещо подобно, че мога да изгради на мое място ?????

S.

Съгласен съм с вас, че е много скъпо за цялата система.Един алтернативен начин е да се купи само два тунера за употреба.Тя ще ви струва около 4000 щатски долара всяка.може да използвате този тунер да направите всичко ръчно.Вие все още се нуждаят някои основни съоръжения като мрежа, анализатор, източници на сигнал, както и електромера.

4000US $ е доста пари все пак: "(
Виждали ли сте някога всяко място, където хората продават този вид тунери използват ..... и съответно по-евтини ?????

Друг начин Мислех, е да се използват microstrip субстрат и прост мач л като тунер .... някакви идеи за това???

S.

Никога не съм виждал 2ра ръка тунер b4.При 150 вата изходна мощност, Zopt е много ниска.Не знам на алтернативни начини.Може да бъде в състояние да използват L мач като тунер с изрязване на все още мъниче.Може да се наложи да се построен много на Л-PCB мач за покриване само на ниско съпротивление на ковача диаграма.Само една идея.

Може да опитате метода си, както е показано в приложението.
1.DUT пуснати в 50 линии ома предаване борда тест fiture добавите и обратна връзка на мрежата, ако е необходимо.
2.мелодия и движение Синди, така и до съд отговарят на изискванията
3.излитане DUT, измерване на импеданс на двете страни, представени от мач вериги.

PS.подреден тези кондензатори трябва да се използва въздух подреден капачки.за 150W
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здравейте момче и индийски коноп и всички останали.

момче:
Да, моята идея беше да се опитам нещо такова, L-мач и може би правят различни платки и др ...
Тези момчета производителите на тези тунери с компютърно управление, софтуер, всички тези builtiful понякога безполезни неща добавя .... Те трябва да поискат много пари.И вероятно те също така направи прекалено много ....: ')

индийски коноп:
Вие наистина thepoint.Да, промяна на позицията на отвертки печелим друга степен на свобода.Бих казал, позицията на кондензатор се прави импеданс трансформация от много ниска мощност, импеданс на транзистора към 50ohms на изхода.

А стойността на подстригване е точно това, което е необходимо да се анулира реактивно съпротивление на мястото, където е то.Много хубаво ....

Съпротивлението на транзистор ще се измерва с мрежа анализатор очаквам ...
Знаете ли кой да е добър метод за измерване на това толкова ниско съпротивление на транзистора мощност????

S:

PS: транзистор имам един стар ldmos, pushpull 150W мощност 28V изтичане на напрежение .....

Синатра написа:Съпротивлението на транзистор ще се измерва с мрежа анализатор очаквам ...

Знаете ли кой да е добър метод за измерване на това толкова ниско съпротивление на транзистора мощност????PS: транзистор имам един стар ldmos, pushpull 150W мощност 28V изтичане на напрежение .....

Имам един стар analyzser к.с. мрежа, мисля, че hp8753, но аз не съм сигурен дали това е D актуализация.

Да, съгласен съм с вас, импеданс, който ще се измерва, следва да бъде съединен двойки на определен импеданс, който ще даде оптимална мощност, ако се коригира кондензатори за максимална мощност ....

Motorola е един стар апартамент за това, но аз cannt го намерите повече ...

S.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back