Помогни ми изпълнение DDS към моя проект

Y

YenYu

Guest
Бързам! Аз съм с Xilinx ISE и Modelsim. В момента програмата си работи добре. Аз трябва да прилагат пряка цифрова Synthersizer (DDS) на моя проект, но трябва да го прилага като компонент в рамките на моя код? или отделен човек? Тогава нормално, Wat ще получа, когато аз симулират код, използвайки modelsim? Тогава как да се търси в синус и косинус вълна, а след това десетични дроби или стъпка.

Тя обикновено е по-лесно да се тестват и повторно използване на код, ако е разделен на отделни компоненти. Но това е обикновено по-компактен (по-малко писане), за да сложи всичко в един голям компонент. И двата метода работят. Следвайте личните ви предпочитания или политика на компанията. Ако искате да видите хубава sinewave, ModelSim може да покаже сигнал в аналогов формат. В прозореца на вълната, щракнете с десния бутон върху името на сигнала, след това "Properties", след това "Формат", след това "Analog", и след това въведете желания от вас (и донякъде объркващо) параметри за мащабиране. Вие може също променя показва формат на сигнала с команда като този: [цвят = Тъмно синьо] собственост вълна-формат аналогов-компенсира сто двадесет и осем-скалата 0,5-височина 100-цвят жълт mysignal [/ цветен] За едно гладка крива: [цвят = Тъмно синьо ] собственост вълна формат аналогов интерполирани-компенсират 128-скалата 0,5-височина 100-жълт цвят mysignal [/ цветен] За повече подробности команда, вижте ModelSim Наръчник Референтен.

Thx много брато! Днес аз съм се опитвал чрез аналоговите интерполирани с оригиналните настройки. Тогава някак си или по-скоро да получа някои вълни, но doesn't изглежда като ВЕРИ хубаво Sine / вълна Cosine. Дали защото на някои изкривявания, шум или резолюция? Предполагам, че той няма да се шум, защото това е, генерирани от код. Аз съм с DDS с 500MHz CLK, 120Mhz Честотен. повечето от останалите са оригинални.

ModelSim във форма на сигнали предоставят "аналогово" (стълбищни стъпки) и "аналогово интерполирани" (прави линии между точките). Това не е фантазия извити интерполация. Нито един от тези поглед доста, ако имате само четири точки на цикъл. Аз предпочитам стълбищни стъпки. Това не е изкривяване, представителни данни.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back