Помогни ми за такт ldv v3.0!

W

wolfkin

Guest
Когато пуснете го, не мога да добавите и всички сигнали на waveform прозорец.
Опериране следното:
Отговор: 1.Стартирайте "Affirma стартира инструмента".
2.Изберете "Verilog", "Verilog-XL Desktop", "Графичен", за да е създаден на една сесия.
3.Добави verilog файл "Test.v" и го изберете.
4.Кликнете върху "VerilogXL Desktop" бутон за стартиране на Verilog-XL.
5.Изберете сигнали и натиснете десния бутон OT поп-нагоре менюто.
6.Кликнете върху "вълна следа".се появява съобщение "" Няма такъв файл или директно WeiLong_288 "и нищо в waveform прозорец.
B: 1.execute: verilog GUI Test.v.
2.Изберете сигнали и натиснете десния бутон OT поп-нагоре менюто.
3.Кликнете върху "вълна следа".се появява съобщение "" Няма такъв файл или директно WeiLong_288 "и нищо в waveform прозорец.

Лицензът е за ldv v3.3.Мисля, че не е matcing или не съм права да го настроите.
Кой има лиценз за ldv v3.0, Pleace следват копие до мен, аз ще treatly ценим вашето навременна помощ.

да sbot:
Аз
ще го прилагат наведнъж

Уважаеми sbob:
Благодарим ви за вашата навременна помощ!
Аз прилагат лиценз, но се появи същия проблем.Можеш ли да ми кажете как да настроите лиценз, платформата е Windows 2000.

Здравей Дълги Ян,

Можете да настроите среда променлив LM_LICENSE_FILE до точка за местоположението на файла лиценз аз афиш рано.Може би вие имате друг проблем.В verilog-XL симулатор няма да стартира, ако сте имали проблеми лицензиране.Вие сте нов потребител на verilog симулатори?След като прочетете първоначалния си пост пак аз съм чудех Ако създавате дъмп файл с вашия test.v симулация.Може би бихте могли да публикувате своя test.v код.

Благодарности,
sbob

Здравей Дълги Ян,

Били ли сте опитвали чрез ncverilog и signalscan?Те също са включени в LDV 3.0 и аз ги намерите много по-добре, отколкото използването verilog-XL (verilog GUI).

sbob

Здравей sbob,
Много благодаря!
Аз съм IC логика дизайн инженер, и имам 2 години стаж.Аз веднъж проектирани 16-битов DSP и 32-битови процесори.
Аз работя в предния край, проектиране инструменти включват modelsim, FPGA компилатор
др Ihaven't приложил verilog-XL или ncverilog.Искам го научите и да го прилага после.В областта, аз съм начинаещ!Така че се надявам да ви помогна.Ако влака проекта изходния код е следното, Моля, кажете ми как се модифицира и симулиране в verilog-XL.

Модулът Tain_Adder_8 ();

рег. [7:0] А, Б;
рег. CI;
телени [7:0] Г;
телени сътрудничество;

присвоите (Co, D) = (1'b0, A) (1'b0, Б ) (1'b0, CI);

винаги
# 10 (A, B, CI) <= $ случаен принцип;

endmodule

Аз обикновено се използват само инструмент в командния ред на готовност, но обикновено, трябва да включите някаква компилатор директивата да сигнализират го дъмп файл.Обикновено използвам нещо като това:

първоначален
започвам
$ shm_open ( "Сим");
$ shm_probe ( "АС");
...
$ shm_close;
приключвам

в някои случаи,
може да ползвате $ recordvars директивата, но аз мисля, че директивата не се поддържа от Windows.
strut911

Здрасти,

Следните също така ще генерират дъмп файл за всички сигнали, в
която сте дизайн:първоначално започва
$ dumpfile ( "test.dmp");
$ dumpvars;
$ dumpon;
приключвам

sbob

Здрасти,

Следните също така ще генерират дъмп файл за всички сигнали, в
която сте дизайн:първоначално започва
$ dumpfile ( "test.dmp");
$ dumpvars;
$ dumpon;
приключвам

sbob

Привет,
Ако пуснете ldv на Windows,
може само да кликнете / waves.shm / waves.trn за отваряне waveform, и ако ти тичам ldv на Линукс можете да въведете "signalscan &" и виж waveform.
И тогава LDV4.0 е най-доброто за прозореца и LDV5.0 е най-доброто за Linux
Vinh

потвърдите. sinenv, стилизатор променлива swave = $ пътека / swave.

Здравейте всички,
Имате ли LDV5.0 lic *** S * д файл за Linux
благодарности

Да опитам.Късно, да го изпрати u.U може да изпрати на шаблон за linix?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back