Помогнете ми с проектиране на лицеви издърпайте усилвател

S

sec

Guest
Здравейте всички, бих искал да се изгради едно натискане-Pull усилвател (минимум 100W) и ми липсва малко нещо (почти всичко), за да се постигне на моя проект. Аз ще се нуждаят от загуба на помощ от всички вас. Първият ми въпрос е, MOSFET или Дарлингтън? Второ, как да дизайн верига, за да се избегне изкривяване на кросоувъра (плосък) и най-накрая, може ли някой да ми изпрати добър верига за контрол и ограничаване на текущите, аз не искам двете ми транзистор да бъде открита и в същото време!!

първо проверете силата си стойност на усилвател, защото 100W е твърде висока за всеки усилвател .... да се избегне изкривяване на кросоувър за използване на диод, т.е. имам предвид клас AB усилвател .... MOSFET е бавен и има много нелинейността .... Дарлингтън е бавен (не толкова като MOSFET), но може да бъде линеаризирана и по-малко шумни ... така че вие решавате въз основа на вашите нужди ....

Hi Sec ..! като втората част на отговора на Ананд, бих предложил да се разгледа пропускателна способност също ... Ако научноизследователската работа на тесни ленти, клас В, ще бъдат по-добър вариант ... Да споделите с нас .. Всички най-добри ..! Чао, Сай: D

Аз ще отида с клас AB за моя дизайн!! Аз съм в момента работи върху текущия контрол ограничител / и захранването [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавена след 3 часа и 42 минути: [/ цветен] [/ размер] най-накрая завърши захранване (то е най-лесната част, мисля). Между другото, не трябва да имат висока честота транзистор. Това е аудио усилвател, аз се опитвам да се изработи бас усилвател. с всичките ми експериментирания, аз мисля, че ще отида с MOSFET, там е по-малко (практически нищо) кросоувър изкривяване, защото тя не е "диод, въз основа транзистор" Мисля, че открих добра схема на настоящите ограничител, но би било оценявам ако някой да ми обясни как работи.

моля пост схематичен ограничител, че имате .... Бих се опитват да работят, как работи ....

това е ограничител намерих, но аз работя за проектиране на различни

това е нещо подобно ... Q1 Q2 конфигурация VCE на Q2 около 1.4V ... Ve на Q1 е около 0,7 V по-малко, отколкото си Vb ... Vb на Q1 е решено от ток през R1, което е същото като изходен ток .... сега, когато изходен ток се увеличава ВБЕ на Q1 започва да намалява поради настоящите, както и чрез R1 R2 и в един етап Q1 не са достатъчно диск база и по този начин Q2 не са база диск, поради това .... в този момент се извършва токоограничаване ....

Какво ще кажете за моя дизайн, ще работи, там JFET сегашната граница, транзистор да се разширят и текущ огледало.

Circuit е пълна глупост. Q2 е не пристрастия.

Мисля, VGS на Q1 е твърде ниско за да Q2 пристрастия, за да работят ... , също, дори ако промените и то да работи, това е просто ще бъде един постоянен източник на ток, ....

Въпрос от анатомията на MOSFET, защо има изкривяване кросоувър?

това не е нещо, свързано с анатомията на MOSFET ... тя е само, че на входа има достигне определена напрежение преди завъртане на MOSFET ... това води до кръстосано изкривявания при нула пресичане ....

Има ли нещо, което мога да направя, за да се избегне, че?

Трябва пристрастия верига, за да позволи на транзисторни източници, за да се проводимост и да се избегне distorcion кросоувър

Аз работя на настоящата ми лимит малко, и тук е това, което направих. Предполагам, че тази схема не е съвършен, но когато отворя и тест с осцилоскоп ми, аз бях силно изненада. Той е идеален за усилвател клас AB! Как мога да възпроизвежда с отрицателен връх. Дали имам нужда да се използват допълващи се на всяко устройство (JFET и Transistor), или просто да направи връзка с Vcc, вместо на земята?

Направих го, но аз ще се радваме да четат вашите предложения.

Аз ще провери по-късно в деня, за да се види дали е текущата ограничител. право да се мисли, че границата ток се определя от Ib * HFE = Ic?

Това не е сегашната граница, тя е просто изчисление на колектор DC ток.

да се използват две диоди, за да предразположат на MOSFETS и да се избегне нарушаването на кросоувър ... който е прост начин ...

какви са трик за мач транзистор етапи, аз съм начинаещ в тази тема. Нещо, което научавам, е да се използва кондензатор, за да блокира DC ток, но проблемът е, тя се срязва твърде много ниска честота. Така че какви са основно за мач транзистор етапи?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back