Помогнете ми с проверка на контур стабилност

M

mike_bihan

Guest
Здравей, гурута на теория на управлението: Имам нужда от помощ за стабилност на проверка контур. Направих малък анализ на сигнала и ще направи повече преходни симулация, чрез инжектиране на ток пулса в примка възел. Аз наблюдавам отговор на съдия марж фаза. Тя е известна като анализ стъпка отговор. Може ли някой да се въведе какъвто и да е документ върху него? Дали този метод е валиден като анализ стъпка отговор? Как да се съди фаза марж от превишаване на вълновата форма / не улучвам пистата? Много благодаря, Хан

Скъпи Майк, можете да направите малък анализ на сигнала (който е променлив ток анализ) и проверка на маржа на контур фаза. Ако искате да проверите с стъпка response.there не е точка в рязане на цикъла. Не забравяйте, че преходно е истински анализ на времето и в повечето случаи, да поставите един и същ набор като реалност в преходно анализ. Разбира се, в отговор на стъпка, трябва да видите поне една от втори ред се установи в изхода стъпка вход (какво искам да кажа от това е, че вашата продукция трябва да се установи след 2 върхове макс). Това ще гарантира, че си схема е дори по-стабилна в затворен контур условия, както добре. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 9 минути: [/ цветен] [/ размер] Уважаеми Майк, аз съм сигурен, че този документ ще ви помогне ........... говори на връх надвишени и фаза марж. Това е подходящ за 2-ри ред, което повечето от нашите вериги попадат.

Майк, да ф може да направи това. но това, което аз обикновено правя, е да сложа RC серия с импулсно напрежение със стръмни повишение / понижение време и да спазват всички напрежения на възел, за да се гарантира, че те се установи по задоволителен начин. Да не разчитат изцяло на AC, ф може да бъде за изненада. Инжектирайте сигнал в различни възли в същото време или един път в даден момент, опитайте много различни комбинации. И най-важното е, прогнозиране parasitics (индуктивност, ccpacitance, устойчивост), и го сложи в Ур SIM ... абсолютно решаващо значение.

Run AC анализ, вижте, амплитуда и фаза response.find фаза, когато печалбата се равнява 0db, и се изчислява фаза марж е по-голям от 45 ° или не.

Са разработили метод за проверка на марж фаза от инжектиране на пулса. Pls, ако имате различна идея. Предполагам, че на смущават чрез инжектиране на пулса е същата като стъпка отговор. Благодаря, Хан [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 2 минути: [/ цветен] [/ размер] док

[Цитат = Vamsi Mocherla] Скъпи Майк, можете да направите малък анализ на сигнала (който е променлив ток анализ) и проверка на маржа на контур фаза. Ако искате да проверите с стъпка response.there не е точка в рязане на цикъла. Не забравяйте, че преходно е истински анализ на времето и в повечето случаи, да поставите един и същ набор като реалност в преходно анализ. Разбира се, в отговор на стъпка, трябва да видите поне една от втори ред се установи в изхода стъпка вход (какво искам да кажа от това е, че вашата продукция трябва да се установи след 2 върхове макс). Това ще гарантира, че си схема е дори по-стабилна в затворен контур условия, както добре. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 9 минути: [/ цветен] [/ размер] Уважаеми Майк, аз съм сигурен, че този документ ще ви помогне ........... говори на връх надвишени и фаза марж. Това е подходящ за 2-ри ред, което повечето от нашите вериги попадат инча [/ цитат] Vamsi Mocherla: Както приложените док и суровини са полезни. благодаря. Аз приложени един PDF на този метод. Все пак, аз нямам идея да има стъпка отговор на близо верига. Мога само да се направят някои инжекция на импулса и да наблюдават поведението му там. Предполагам, че е близо до стъпка уреждане на отговор. Благодаря, Хан

Същото прави и метода на инжектиране на текущата работа по оценка на фаза марж? Вероятно можете да сравните резултата с един, като се използва AC анализ. В новата каденца всъщност анализ на стабилност, където тя автоматично ще направи за вас, без да се налага да се прекъсне себе си контур. Моля, да ни уведомите, ако методът на текущата инжекция е сравнимо с анализ AC. Аз съм любопитен Благодарение

[Цитат = ccw27] Така че методът на инжектиране на текущата работа по оценка на фаза марж? Вероятно можете да сравните резултата с един, като се използва AC анализ. В новата каденца всъщност анализ на стабилност, където тя автоматично ще направи за вас, без да се налага да се прекъсне себе си контур. Моля, да ни уведомите, ако методът на текущата инжекция е сравнимо с анализ AC. Любопитен съм Благодарение [/ цитат] Любопитен съм за новата функция на каданс контур анализ. Има ли някаква док или ръководство върху него? Мога ли да го качите? Потвърдих моя метод получите подобни резултати, анализ на AC. Въпреки това, има една грешка в моя документ, аз ще го актуализира по-късно. благодаря, Han [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавена след 1 час и 57 минути: [/ цветен] [/ размер] документ актуализира.

Цикълът на стабилност е наред, когато всички фаза марж> 0, разбира се, ние трябва да използват най-лошия марж фаза.

хей mike_bihan Поставете iprobe в линия, където обикновено се счупи и в ADE изберете STB анализ и да избере сонда, просто добавя. Стартирайте анализ, като ще за AC. Ако не е ясно да ме уведомите.

марж на фаза е страхотно, от 60 ви контур е стабилен

[Цитат], но това, което аз обикновено правя, е да сложа RC серия с импулсно напрежение със стръмни повишение / понижение време и да спазват всички напрежения на възел, за да се гарантира, че те се установи по задоволителен начин. Да не разчитат изцяло на AC, ф може да бъде за изненада. Инжектирайте сигнал в различни възли в същото време или един път в даден момент, опитайте много различни комбинации. [/ Цитат] Здравей, типични стойности ф използват за R и C? Също така колко импулсно напрежение U се инжектира? 100mV? Благодаря

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back