Помогнете ми с вземане на километража верига за скутер

D

david90

Guest
Аз се опитвам да направя един километраж за моя скутер. скутер е моторизиран и е доста малък (22 кг). Аз съм мислене на магнитен сензор тип пикап и използване на AVR за обработка на импулси от датчика. Как се правят сензора? Знам как работи, но ми е известно не е прекалено дълбоко.

За измерване на разстояние / скорост ще ви трябва само един пикап устройство, което във вашия случай, може да бъде зала сензор или малък превключвател тръстика. Можете да опитате да прикачите диск на вала и лепило няколко по-малки постоянни магнити. Колкото повече от тях имат добро четене ще бъде .. Другият вариант е на базата на същия диск, но този път ще пробиване на отвори, вместо на залепване на магнити, и като сензор и пикап устройство ще се използва LED диод, съчетана с фототранзистор. Този компонент изглежда като малък мост с дупка в средата за вмъкване на диск с пробити дупки. Останалите са само на изчисления на броя на импулсите за единица време .. С уважение, IanP

Използва тръстика ключ надежден? Не са ли те mechancial, а не твърдо състояние?

Лично аз бих предпочел датчик на Хол с превключвател тръстика, и, да, тя е механично устройство. Въпреки това, тези ключове са много надеждни, тъй като те не работят в присъствие на въздух (кислород), така че, ако ги имате - да ги използват. С уважение, IanP

какъв вид на импулси зала сензори изход? Имате ли нужда да се допълни или състоянието на сигнала преди въвеждане на AVR?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back