Помогнете ми за изчисляване на мощността, абсорбира и разсейва от намотка

M

muaythai2006

Guest
Опитвам се да се реши по-долу въпроси, но резултатите идват не са правилно ... може и човек да ми помогне ?.... 1) намотка с реактивно съпротивление от 10 ома и съпротивление от 2 ома е свързана в паралел с капацитивен съпротивление за от 10 ома. Ако захранващото напрежение е 200V изчисли: а) на реактивната мощност, абсорбирана от намотка б) реактивна мощност gernerate от кондензатор в) на активната мощност, разсейвана от бобината г) пълната мощност на веригата 2) Singel phas кондензатор има рейтинг от 30 Kvar, 480V, 60Hz. Изчислете капацитет в mircrofarads.

Hi Тази схема е доста лесно, аз не мисля, че ви помагат с тези въпроси е добро за вас. В т. б) Аз не мисля, че думата генерира е правилно, защото един кондензатор не може да генерира енергия. Въпрос 2) също изглежда да не е правилно описан. Push себе си малко по-повече Сал

Това наистина е лесно, обаче, аз разбирам объркване около тази тема, както бях, също така, когато бях все още учи. За да ви дам някои върха, просто играят около Закон на Ом V = ИЗ и захранване Формули. S = VI, P = VIcosΘ и Q = VIsinΘ (Все пак внимавайте, когато се използва сложна форма) ... проучване на тези формули и вие ще разберете, че всичко, от което се нуждаете е там вече. Просто копаят по-дълбоко. : D

Импеданси на вашия клон на верига: индуктивност Zcoil = Rcoil + jXcoil, капацитет Zc = 1 / (jXc). Както бе споменато по eralier ви shoul използват сложни смятане и закона на Ом, за да намерите течения. За напрежение sholud направи предположението, че вектор си е с хоризонтална ос Vcomplex = Vrms [0deg, което означава, че сложните стойност е равна на стойността RMS. Пожелания.

Ако не са удобни работи със сложни алгебра за решаване на проблемите в схеми на AC, и предпочитат да работят само с абсолютни стойности, импеданс и мощност триъгълник ще бъде полезен за вас. Независимо от това, използват сложни алгебра в колкото е възможно повече, защото веднъж свикнали да използват сложна форма, вие ще го намерите лесно да решават проблеми. Триъгълник, споменах по-горе, ще бъдат полезни при анализа на вашето решение. Давай напред и да го разрешим, ни актуализиране на резултата.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back