Помогнете ми да решим един проблем в един интерфейс за COM1 и AT89C2051 комуникация

R

rikonor

Guest
Здравейте, аз построих една интерфейс, който свързва компютъра serialport, (COM1) на AT89C2051 Microcontroller, с помощта на FM предавател и приемник. (Telecontrolli RR3 и RT4 в 433MHz) задам връзката да се използва със следните paramaters: няма паритет, една спирка малко, 1200 Скоростта на предаване, 8 бита данни. От компютъра пуска на линията чрез чип MAX232, за да променят нивата си. Всеки път, когато изпращате данни мога да видя, че има забавяне от около 30ms се изпраща до следващия байт. (Разбира се, че когато линията не е празен, се проведе в "високо") Проблемът е, че приемник, след 25ms или на recieving продължителна "високо" ниво понижава това е изход към "ниска", докато recieving '0 "отново които след това ще направи изхода от" високо ", ако тя се изпраща от предавателя. това прави, комуникация невъзможно, защото микроконтролер, няма да видите правото малко Старт (което също е '0 '). Някой има ли всяко върха за мен за това как може да се определя? Използвах C # за програмиране на софтуера на контролера. Благодаря, или

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back