Помогнете ми да решат някои диференциални уравнения

C

comnint

Guest
моля да ми помогне за решаване на това уравнение на диференциалното уравнение е Прикачване на файл [/IMG]

Опитах се да правя най-добрият ми все още съм няма как тя може да бъде решен???

Аз също. На първо място, аз мислех това е просто един обикновен уравнение разл, точно като: Y '= у + х Но то е наистина голям проблем, когато Y "е в знаменателя като този 1 / Y" = 1 / Y + 1 / х Това разл уравнение не формата, подобно на всеки, че съм научил преди. Може би това е просто защото аз не знам как да се използва под-променливата. Въпреки това, аз мисля, че има някои разл уравнения, като корен, който не може да бъде изразена чрез обичайните функции, които сме известни. Има ли някой тук, за да знаят как да се докаже, коренът на това уравнение разл не може да се изрази с нормални функции като грях, защото, експоненциални, polynomical ,...?

Аз също съм много заинтересовани в решаването на това differntial уравнение. Аз също се опитах достатъчно трудно, но няма късмет. Това изглежда е нелинейна differntial EQ. -Nand_gates

Аз ще ви предложа да се опита преобразувание на Фурие. Тя може да помага на трудност на 1 / год ".

От къде имаш този диференциал екв. , че също може да помогне да го реши!

Диференциалното уравнение, чието решаване satifies съществуването и уникалност може да бъде решен с помощта на Лъжата-алгебра. Проблемът е да се намери подходящ безкрайно трансформация, които могат да бъдат допуснати от самия уравнение. Повече информация в класическата книга "симетрии и Диференциални уравнения" GWBluman, С. Kumei, Springer-Verlag 1989 г.. Мощен пакет за Mathematica, разработена от Герд Бауман, с които разполагат в книгата си "Симетрия Анализ на диференциалното уравнение с Mathematica".

винаги можете да опитате да трансформира диференциални уравнения, спечели Фурие или Лаплас, винаги е най-добрият начин

Моля, напишете следното в лист хартия, за по-добро разбиране на изразите Dy / Dx = (X * Y) / (X + Y) Y '= Dy / DX (X * Y') + (Y * Y ' ) = (X * Y) Y + (X * Y ") + (Y * Y ') = Y + (X * Y) г (XY) / DX + 0,5 г (Y ^ 2) / DX = Y ( 1 + х) / ярда (XY) + [(0,5 / Y) г (Y ^ 2)] = (1 + х) DX аз не знам какво да правя след това, може би това може да бъде много по използване пожелания drdolittle: )

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back