Помогнете ми да разбера това уравнение (DFT)

M

mehtesham

Guest
Здравейте всички х [N] - DFT (N-точки) -> X [к] - IDFT (M точки) -> Y [N] как бихме могли да намерим Y [N] по отношение на х [N ]? (За двете M ≥ N и M

По мое мнение, броя на точките, трябва да се equall.

Като цяло DFT е дискретно време, но непрекъснато честота. Когато честотата на DFT променлива е discretized обикновено е все още се нарича DFT. FFT е ефикасен начин за изчисляване на DFT с дискретни честоти. наздраве ... [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 11 минути: [/ цветен] [/ размер] Здравейте отново, малко повече подробности по темата ... [Цвят = darkred] бързо преобразувание на Фурие (FFT) е просто клас на специални алгоритми, които изпълняват дискретното преобразувание на Фурие със значителни спестявания в изчислителната време. Трябва да се отбележи, че FFT не е различен превърни от на DFT, но по-скоро само средство за изчисляване на DFT със значително намаляване на броя на необходимите изчисления. [/ Цветен] моля касата този линк за подробна информация за DFT: http://www.cage.curtin.edu.au/mechanical/info/vibrations/tut4.htm

Аз съм много заинтересовани в тази тема, защото съм изучаване DFT и FFT. Може ли някой да помогне с някои например MATLAB или уеб, където бихме могли да ги намерим.

най-добър сайт за примери в MATLAB е mathworks самия сайт. Аз съм поставяне на същия. просто го обяснява FFT с някои пример .. Поръчка този линк: http://www.mathworks.com/access/helpdesk/help/techdoc/data_analysis/data_analysis.html , ако получа повече информация за Абу Това ще бъде публикуване на тези тук. .. okie ...

Здравейте В отговор mehtesham, мисля, че в случай, че M! = N U не може да намери израз да се отнасят X и Y. onl начин, който може да помогне ф е четене Пресемплиране и downsampling cocepts в домейн descrete време. (Подробна информация е saied в DSP от Oppenheim ---> е на разположение в EDAboard). прочетете rhe концепции и да сключват. наздраве

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back