Помогнете ми да намали резистор в OPA дизайн за bandgap

J

jeremy_zhu

Guest
1, аз съм проектирането на OPA за bandgap, за използване на мелничар Comp технологии за получаване на PM, на около 60. но ми Нулирането резистор трябва да бъде около 100k.is ОК ли е за да се изпълняват от CMOS процес? като резистор, тя изглежда да е твърде large.any други методи за намаляване на резистор? 2, OPA наддаване> 70 db и GBW е около 400KHz, GBW е OK за bandgap? CKT е приложен тук!

Ако Вашата печалба е седемдесет милиона db, и-3dB BW е 400kHz, че може да се оправи. Ако ви GBW 400k, а след това не е добре за PSRR разглеждане. За BG, по-висок GBW е необходимо за подтискане на шума на захранване.

ми чифт вход диференциал работи в subthreshold региона и GM е около 20uS, GBW = gm1/Cm, ако Cm = 5pf, GBW = 4 / 2 * пи Mhz = 0.64Mhz. -3dB тт е само 213Hz. как да се реши този проблем? и как резистор?

1. Можете да направите кондензатор между Drain M5 и Drain M11 без резистор. Тя е cascode Милър компенсация.

20uS GM изглежда малко по малко парче. увеличаване на GM нататък. 1) На втори поглед на Ваше топология, не трябва да се добави втори етап. Ако вашият снабдяването с разрешителни, можете да добавите cascode за крайния транзистори, M3, M8, M9. По принцип вие сте един сгънат каскада Ота, но без да съответства изхода Rp и Rn. 2) В този случай, вие дори не се нуждаят от RC компенсация. [Цитат = jeremy_zhu ми чифт вход диференциал работи в subthreshold региона и GM е около 20uS, GBW = gm1/Cm, ако Cm = 5pf, GBW = 4 / 2 * пи Mhz = 0.64Mhz. -3dB тт е само 213Hz. как да се реши този проблем? и как резистор? [/ цитат]

[Цитат = "edajason"] 20uS GM изглежда малко по малко парче. увеличаване на GM нататък. 1) На втори поглед на Ваше топология, не трябва да се добави втори етап. Ако вашият снабдяването с разрешителни, можете да добавите cascode за крайния транзистори, M3, M8, M9. По принцип вие сте един сгънат каскада Ота, но без да съответства изхода Rp и Rn. 2) В този случай, вие дори не се нуждаят от RC компенсация. ако не съм на втория етап, аз съм Страхувам се, че печалба не ми е достатъчно, защото ми етап subthreshold вход (малки GM). увеличаване на пропорциите на входа или увеличи опашката ток на М3 може да се увеличи на GM, но foemer изглежда не работи (W / L сега вече е 240 / 2), и ще се опита да увеличи опашката ток за цената на по-разсейване. Не мога да използвам топология cascode, защото на ниско напрежение (1V по-малко) място кондензатор между Drain M5 и Drain M11 без resistor.does работи? Аз ще се опитам!

[Цитат] кондензатор между Drain M5 и Drain M11, без да resistor.does работим? Аз ще се опитам! [/ цитат] работа, тя е известна като компенсация ahuja, се опитват да отнесе JSSC книга за 1983 г.

[Цитат] работа, тя е известна като компенсация ahuja, се опитват да отнесе JSSC книга за 1983 г. [/ цитат] ви благодаря за вашите идеи! изглежда работи за намаляване на голямата ми резистор, но lillte ефект върху ми GBW дори прави GBW по-малко! BTW, за BGR, какво е минималното -3 db BW или GBW трябва да имаме?

Можете да използвате мос транзистор като буфер резистор или напрежение, или ток буфер

Мисля, че имате два начина за намаляване на съпротивление 1-L увеличение на MOS. 2 - намаляване на ток в огледалото.

[Цитат] 1-L увеличение на MOS. 2 - намаляване на ток в огледалото [/ цитат] благодаря, 2-ри метод работи и около 50% намаление съпротива в CKT ми.

GBW е прекалено малка, но в експлоатация DC е ОК, но не е достатъчно Честотен characterics

за тази топология, има всякакви други полезни начини за увеличаване на GBW с изключение на горните методи?

Здравейте, всъщност Вие не трябва да се използва 2-ри етап и да се сложи връзка cascode в първия етап в ут opamp FC. Тогава няма нужда за обезщетение, ако O / P задвижва по-малко натоварване капачка капачка използване натоварване в O / P, който играе обезщетение роля, така, че ф не трябва резистор сега.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back