Помогнете ми да измери напрежението на сигнала и ще го покаже на LCD

S

shaz

Guest
ЗЗО ме frnzs искат да се изработи схема за измерване на напрежението на сигнала, като следната спецификация: напрежение: 0-9.99v честота: 1khz/10khz/100khz/500khz и го покажете на LCD screen.please ми помогне за това как да мярка напрежението на този сигнал. чака за отговор благодаря Шарън

Можете да използвате вътрешния АД-конвертор на PIC / AVR / UC (точност) резистор мрежа като делител на напрежение за защита на UC. За по-голяма точност (най-вътрешния ADC са 8 битови версии), студено използвате отделни ADC и интерфейс, тя до известна UC по ваш избор. Какъв LCD си мислиш?

благодарение Buzzz за отговор, скъпа, но че аз знам, че трябва да използвате ADC с проблема microcontroller.the е с верига daigram преди ADC ... делител на напрежение, което Ур казва .. може да ми обясни повече или по-дайте ми CKT daigram

Е, вие се опитвате да се измери напрежение от 0 до 10 волта (9,99 V). Ако приемем, че използвате 5V захранва UC, можете да разделите напрежението искате да измерите с 2, като се използват две 10k резистори (напр. 1% метал филм, ако не е нужно мега точност) в серия. Приложено изображение за по-голяма яснота. Вие ще трябва да се уверите, измереното напрежение ще _never_ надвишава 10V, или трябва да се изгради някаква допълнителна защита.

Благодаря за отговор Buzz. Но ми действителният проблем е вид на напрежението сигнал "Това не е DC". това е сигнал на АС на различни честоти. тя може да бъде 1KHz или 10KHz или 100kHz или 500kHz (а не 50 Hz). Моля да ми помогне. Благодаря

г. каза за честота, какво да кажем за форма на вълната? грях, sawtooth, пулс влак ... assumin V (т) = грях (ПТ), можете да използвате един прост детектор връх диод, кондензатор и резистор. ако методът не е толкова presicion, можете да използвате мултипликатори (аналогов или цифров), за да се изчисли V (т) ^ 2 след това използвайте обикновен нискочестотен филтър (аналогов или цифров), за да намерите RMS на напрежението. това е точната стойност за RMS, accordind RMS определение. НАЙ-ДОБРИТЕ!

[Цитат = Шарън] Благодаря за отговор Buzz. Но ми действителният проблем е вид на напрежението сигнал "Това не е DC". това е сигнал на АС на различни честоти. тя може да бъде 1KHz или 10KHz или 100kHz или 500kHz (а не 50 Hz). Моля да ми помогне. Благодаря [/ цитат] Woops ... Това би означавало, че с един прост резистор мрежа, всички математика ще трябва да бъде направено в Калифорнийския университет в реално време, която е ... Съм правил някои бързи Googling за вас, но в моя (много бързо) търсене, не мога да намеря всеки производител, който произвежда някаква полезна чип за това .... Може би бихте могли да опитате и да получите ръцете си на схеми на някакъв вид мултицет, така устройство?

Благодарение goodboy_pl бръмча за отговор ..... Бъз, след като е прочел си mesasage аз чувствам, че е тихо трудно да се изработи тази схема .... но какво goodboy_pl wirtes аз мисля, че може да се направи, нали?? goodboy_pl може ли да изработи малко повече върху изчисляването част, която мисля, че може да бъде направено в микроконтролера. Наскоро открих връх ciruit детектор на този сайт, моля, проверете това, дали ще се получи. вълновата форма е синусоида на сигнала. основният ми проблем е честотата на сигнала. благодаря

Аз не съм мислил за пиков детектор, срам за мен! Пиков детектор можете да се свържете към цифров вход на UC (ако приемем, че детектор ще бъде 5V Макс), и когато става високо, да започнете вътрешния брояч на UC. Когато става отново (за да се провери дали това е било ниско!), Можете да спрете таймера. Конвертиране на броя на броя на таймера за милисекунди, в зависимост за делител и скоростта на осцилатор, и имате крайно време. Това може лесно да се преобразува в честота, когато вашият сигнал е задължително вълна, 50% работен цикъл. Когато не е, става по-сложно, но не невъзможно ... Тогава вие ще трябва да се измери ниското време на друг канал, и да се изчисли едно и също нещо. Честота могат да бъдат извлечени с тази информация. За да получите средно, пребройте например 10 или 100 сигнала промени, преди спиране на часовника. За измерване на напрежение, може би все още се нуждаят от ADC на контролера, това ще бъде напълно отделно offcourse подпрограма. Надявам се, че има смисъл, аз не съм толкова добра, обяснява Brainstorm идеи ... Намигване:

Имайте предвид, че вашата честота 500 KHz и че пиков детектор, трябва да бъдат внимателно проверени преди да се приложи - симулация преди. Що се отнася до 2рият OPAMP просто дава обратна връзка за DC първата трябва да има висока степен уби. Един учител. казва за 20 V / usec. Но аз предполагам, че това няма да бъде достатъчно за 500 KHz Честотен.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back