Поискайте помощ: електронеутрален малка антена

A

AVIA

Guest
Напоследък съм ангажиран в проектирането електронеутрален малка антена с импеданс на входа 50Ω и работната честота е 30MHz.

Дължината на антената се очаква да бъде около 30 см, аз се опитах този рог, но намерих S11 е твърде бедни.

Има ли някой, който може да ми осигури правилното структура или дайте ми някакви съвети?Много благодаря.

Здравейте AVIA
Проектиране електронеутрален малки антени е труден проблем и там аа редица компромиси, които ще трябва да бъде направено.
Казваш, че искаш ли 50ohm вход импеданс.Повече от това, което правя лента, трябва да имате добър мач?Ако тесен обхват тогава може да сте в състояние да излезе със съответната мрежа, за да отговарят на вашите малки камшик антена, но тя ще бъде lossy, това ще помогне за увеличаване на честотната лента.

Ако антената не трябва да бъде жица после малко отклонение може да се струва обмисля.Отново ще бъде теснолентова и изискват голям тунинг компоненти, ако има значителни правомощия е да се използва.

Аз предлага гледаш мобилни CB антени (27MHz)
или "магнитна верига" anttennas.
А спорна антената е crossfield антена.Той е трябвало да работят с synthesising на EM вълни и могат да бъдат направени много малки.Някои казват, че работят,
а други не са толкова сигурни, че те работят на начина, по който те трябва да са.

Каквото и антена решите, че ще бъде тясна лента и засегнати от каквото и обгражда го.Ако става дума за камшик ще бъдат засегнати значително от земята.

Ако ефективност не е проблем и широка лента instantanious мач е важно след това заредете антена с 50 ohms и живеят със загуба.

Надявам се, че TIS помага малко, но както ви казвам малка антена дизайна е трудно, просто погледнете какво е притиснат в мобилен телефон и мащаб, че да 30MHz.

Петър

Някои дизайн може да се електрически малък и все още има
50 ома импеданс.Разбира се съществува ограничение и
Бих прогноза, че сте начин за определяне на лимит.
За 30 MHz дължина на вълната е 10 m и размери
желаната от вас, антената е 30 cm, което е 33 пъти.
когато структурата е твърде малък, тогава импеданс
също е малък.И това е, когато dificult пребивава,
да съответстват на 50 ома до 0,5 ома за пример.

Ти ми помогна много, Питър, наистина го оценявам.

Антената е теснолентова и се очаква да работят в 30MHz, така че ефективността е по-важно.

Аз ще гледам за антената, която ни предоставяте мен и смятат, която ще бъде по-добра.Добавен след 7 минути:
Някои дизайн може да се електрически малък и все още има50 ома импеданс.Jallem, можеш ли да ми някои по-подробна информация (например статии)

Друг въпрос,

Мога ли да симулират антена с помощта HFSS когато си на работа е малко по-ниска честота. (Eg30MHz)

Искам да кажа, че когато работата е честота 30MHz, дали симулация точността на HFSS все още може да бъде осигурена?Много благодаря

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back