Погледнете в този честотен отговор

F

fantaci

Guest
тук е openloop печалба на системата. Аз съм малко притеснен за точка А. в този момент, фаза е около -160 градуса. Дали това има някакво влияние върху производителността или стабилността на системата? Системата използва 100% обратна връзка.

Това е фазата на нула ос db преминаване напред. Вашият верига има амплитуда склон на единия полюс на нула пресичане и честоти наблизо, така че ще бъде стабилен. Рисунката локус корен ще показват стабилност. Има два полюса на отрицателен реален ос тогава нула (нула до безкрайност). Тъй като обратната връзка е увеличена на двата полюса ще се върви към един друг, разделени в кръг наляво и удари реалната ос, а след това всеки от тях отива в една от нулите. Какви са причините за нестабилност е полюси в дясната половина самолет. Не на 180 градуса фаза с печалба по-голяма от един. Тези две неща са свързани най-много на времето, в прости схеми, така че хората привиквам на използването на второто, защото е по-лесно да се направи. Barkhausen критерии, не се използва правилно от много хора. То идва от серво свят и заявява, че ако има полюси в дясната половина самолет, системата ще се люшка в честотата, където дефазиране на 180 градуса. От това можете да видите, че много хора получават обратна причина и ефект.

Аз ще бъдете внимателни, на точката с ниска фаза с печалба. Фазата на марж и марж на печалба изглеждат добре предварително, но ако нещо се добавя допълнителна фаза на климата (полюси при по-висока честота, например, или пренебрегвани feedforward нула, или движение на полюси и нули с температура), може да стане положителна обратна връзка с печалба, и по този начин, осцилатор. Вие също така ще трябва да бъдат внимателни с преходно отговор с този вид на компенсация. Тъй като има множество полюси и нули на различни честоти, преходно отговор може да има нежелани характеристики. Това не означава, че такъв отговор не може да се използва, то просто означава, че трябва да бъдат по-внимателни, за да бъдат сигурни, че тя няма да предизвика проблем във вашата система.

[Цитат = fantaci] тук е на openloop печалба от една система. Аз съм малко притеснен за точка А. в този момент, фаза е около -160 градуса. Дали това има някакво влияние върху производителността или стабилността на системата? системата се използва 100% обратна връзка [/ цитат] Обикновено правило е: обратна връзка = много възможен шанс за нестабилност. Каква е тази система? са desciption?

опитайте да получите най-малко 45 марж фаза степен. 20, не е достатъчно

[Цитат = fantaci] тук е на openloop печалба от една система. Аз съм малко притеснен за точка А. в този момент, фаза е около -160 градуса. Дали това има някакво влияние върху производителността или стабилността на системата? Системата използва 100% обратна връзка. [/ цитат] хей fantaci, в отговора си Маг, където е 0 db в ос Y? X ос? Мисля, че вие добре го посочи на първо място. За пресечна точка на 0 дБ и вашият отговор ще бъде гайка за вашата лента.

[Цитат = djalli] [цитат = fantaci] тук е на openloop печалба на една система. Аз съм малко притеснен за точка А. в този момент, фаза е около -160 градуса. Дали това има някакво влияние върху производителността или стабилността на системата? системата се използва 100% обратна връзка [/ цитат] Обикновено правило е: обратна връзка = много възможен шанс за нестабилност. Каква е тази система? са desciption? [/ цитат] Моята система DCDC модулатор, която работи само в режим на DCM, така че има само един полюс (втори комплекс) за този модулатор. Доминиращата полюс е компенсирано полюс и се компенсира нулата на нула, който се използва за повишаване на фазата около 0db лента. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 2 минути: [/ цветен] [/ размер] [цитат = fehler] [цитат = fantaci] тук е openloop печалба на една система. Аз съм малко притеснен за точка А. в този момент, фаза е около -160 градуса. Дали това има някакво влияние върху производителността или стабилността на системата? Системата използва 100% обратна връзка. [/ цитат] хей fantaci, в отговора си Маг, където е 0 db в ос Y? X ос? Мисля, че вие добре го посочи на първо място. За пресечна точка на 0db и Вашия отговор ще бъде гайка за вашата лента. [/ Цитат] Съжалявам, моля се отнасят до следните фиг.

към вашия смокиня, и дават нов, с корен локус, openloop и затворен контур отговор честота. Аз мисля, дали той е стабилен, зависи от фазата марж, измерен при 0 db. Така че, мисля, че вашият дизайн може да бъде стабилна.

Мисля, че ако фаза марж е малък, когато печалбата е голяма, системата все още е опасно. после отрицателната обратна връзка да стане положителна обратна връзка и усилването на цикъла е голям от единство, системата ще се люшка.

Вашата система ще демонстрират леко овлажнен трептения с честота, малко по-ниска от честотата, с която фаза марж е най-нисък (буква а). Системата обаче стабилни, така че колебание в крайна сметка damps. Поздрави, Крал

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back