Повреда на производството в регистъра след синтез DC

T

they

Guest
Здравейте, аз кодирани някои регистри в моята RTL. Но след като го синтезира с DC, аз не може да се намери един от регистрите в порта на netlist, ниво генерира. Знам, че възможна причина за този вид проблем се случи?

[Quote = diablo1222] Бихте ли публикувате RTL код? [/ Цитат] Здравейте, аз съм Съжалявам, цялата RTL е твърде голям и мисля, че не е много удобен за мен да го публикувате. Във всеки случай, благодаря за вашата загриженост.

Ако вашите регистри са някои, как пряко не (или косвено), свързани към Всеки изход, портове, DC ще ги премахне.

Причината може би по-долу: 1) въвеждане на регистър е плаващо 2) Изходът на регистъра не е свързано с резултатите (пряко или косвено) Можете да проверите на лог файл на синтез, за ​​да намерите информация относно този проблем.

Здравейте момчета, благодаря ви много!!

надясно, може би в регистъра не се използва, или те са константна величина. така че не се warry, можете да стартирате формална проверка, за да видите, ако функционалната е наред

Друг въпрос: Пускам един синтез с 2 компилиране. Първата компилация withou се изпълнява каквато и да е опция, както и на "команда" check_design отчита някои предупреждения. След това събраната дизайн е "Разгрупиране-изравнявам всички" и след това съставят отново с опции "incremental_mapping-map_effort висока". Втората компилация е след това следвайте от "check_design". Не е всякакви предупреждения намерени във втория "check_design" доклад. Така е, това означава, че втората компилация е фиксират проблеми (предупреждения), намерени в първата компилация?

може да ви бъде грешка при кодирането

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back