Писта проблем, след като оформление дизайн?

A

Analog_IC

Guest
Когато се симулира VCO (в този случай пръстен) с помощта на netlist извлечена от оформлението дизайн
, Аз трябва да се види не трептене на вън за някои от напреженията.казват, VCO симулирани
за 1 - 1.8 волта.От 1-1.6 V, не probs, но на 1,7 & 1,8 волта симулация се провали.Осцилатор doesnot осцилира.
Какво би станало в оформлението?, Разбира се всичко е наред, преди да оформление.

Благодарности

Може би напрежението е по-голям контрол.Така че зависи източник на ток е по-голям.
Това, че резултатите на VCO не отговор.
С други думи, честотата на VCO е твърде голям.

Благодаря, аз чувствам същото, но защо пък на работа преди оформление дизайн.Какво се обърка в оформлението, така че не успее сега.

проверка на паразитен капацитет на изхода възли на всеки етапи и го сравни с предварително капацитет оформление

Можете да опитате проверка на parasitics, но това ще бъде кошмар за проследяване parasitics всеки възел в netlist си.Или можете да се опитате кондензатори пускането на вашия prelayout възли и да видим дали това убива веригата си в 1.7/1.8V.

Благодарности.
Както каза jiangwp честота стане твърде висока и то не за по-високи напрежения контрол.(Изглежда същата причина не успее)
sugesstions точки за капачки се опита, couldnot работа.
Ето още едно нещо е да се отбележи, че като цяло честота стойност на осцилатор продукция се очаква по-малка от стойността имали преди оформление за същия контрол на напрежението.
Но в този случай имах по-голяма стойност на F (да речем за 5MHz) в сравнение с предишната.
Както sugessted АКО паразитни шапка се е увеличил, аз трябва да имат намалена мощност (проверени в подправка симулация).

Всяка помощ ще бъдат оценени.

Analog_IC написа:

Благодарности.

Както каза jiangwp честота стане твърде висока и то не за по-високи напрежения контрол.
(Изглежда същата причина не успее)

Ето още едно нещо е да се отбележи, че като цяло честота стойност на осцилатор продукция се очаква по-малка от стойността имали преди оформление за същия контрол на напрежението.

Но в този случай имах по-голяма стойност на F (да речем за 5MHz) в сравнение с предишната.

Както sugessted АКО паразитни шапка се е увеличил, аз трябва да имат намалена мощност (проверени в подправка симулация).Всяка помощ ще бъдат оценени.

Благодарности,
тъй като аз m използват подправки за симулация.Така че мога само да съмнение файл симулация подправки.Netlist е добиваната от оформлението.Знаете файл проверите подправка, изглежда, не probs.
Ако кажа оформление Engg.прави грешка, тогава какво е това?

Analog_IC написа:

Благодарности.

Както каза jiangwp честота стане твърде висока и то не за по-високи напрежения контрол.
(Изглежда същата причина не успее)

Както sugessted АКО паразитни шапка се е увеличил, аз трябва да имат намалена мощност (проверени в подправка симулация).Всяка помощ ще бъдат оценени.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back