Писта помощ

R

ramho100

Guest
Здрасти,
може някой да ми помогне чрез осигуряване на ckt да смисъл всяка течност (може да не проводник) равнище, използвайки промяна в стойността съпротивление (чрез флоат)
Благодарности

ramho100 написа:

Здрасти,

може някой да ми помогне чрез осигуряване на ckt да смисъл всяка течност (може да не проводник) равнище, използвайки промяна в стойността съпротивление (чрез флоат)

Благодарности

Ниво на проводима течност може да се измерват чрез измерване на съпротивление между двата електрода.Ниво на nonconductive течност може да се измерват чрез измерване на капацитет между двата електрода.Ултразвукова разстояние средства за измерване могат да се използват и двата вида.

Здрасти,
Изглежда има грешка при представянето / разбиране на проблема.Бях направил посочване на поплавъка в което аз употреба тръстика контакти, тъй като поплавък се движи, тя или поддържа контакта на открито или в близост до предишното си състояние и по този начин може да се ф diffarent съпротивителни стойност.
Това е изрично споменато за които не проводимост на течен.Не мога доста смисъл на ниво, но как да се измери това е моя въпрос

Благодарности

Предполагам, че ако не използвате поплавък
като средство, за да включите променлив резистор.

Ако вие вече може да смисъл на съпротивата,
можете да мощност до променливата съпротива
и получаване на различна напрежение.
Това напрежение може да бъде стойност на индикатора
да покаже нивото на течността.

Ако имате нужда да се получи цифров изход,
Можете да използвате ADC (аналогов към цифров преобразувател),
така, че информацията може да бъде процес, чрез компютър.
Иначе можете да интерфейс на различни напрежение на веригата
които може да искате да покажете директно.www.siongboon.com

Здрасти,
Благодаря за отговора.Аз очаквах един вид подобен отговор взаимодействие верига за чип TI xtr106/xtr117, тези чипове се използват основно за предаване на стойност по-дълго разстояние в 4-20mA линия.Моят проблем е как да предоставя информация за това IC чрез различна съпротива.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back