ПХБ стек-Up за 4-слой Табла

G

Guest

Guest
Аз бях прочети препоръчва стека-горе конфигурации, най-вече чрез SGPS конфигурации.Има някои, които използват по-неконвенционални SPGS стека-горе, причината се компоненти са предприети много на трасето място на toplayer.

Прав ли съм да се каже, че земята самолет трябва да бъде близо до сигнала самолет с по-висока плътност на маршрута?

Друг въпрос не е свързана с комина прозорци.Като се има предвид, изборът е по-добре за "змия" маршрут през IC подложки, или да преминете слоеве и път чрез друг самолет?Има ли общи насоки, на която опцията да изберете?

Поставянето на самолети, се определя по споразумение, което ще ви даде най-краткия път за връщане на сигнала.Можете да се помни, че сигнал пътека не е един висок - тя е електрическа верига.Като цяло, по-малките сигнала електрическа верига, толкова по-малко crosstalk и шума прикачното там ще бъде.

Намирате се коригира, че по принцип, поставяне на по-продължително земята равнина близо до толкова по-гъста сигнал премаршрутиране слой ще осигурят най-добрите oveall резултатите.При правилно заобиколени борда,
мощността самолет може да действа и като се върнете слой - но земята самолет обикновено е предпочитан завръщане слой.

Като припомня какво казах в първия параграф, най-добрият сигнал маршрута е най-прекия път - включително най-прекия път завръщане.Маршрутизация чрез IC карфици често дава най-прекия път на сигнала - при условие, че връщането път (на самолет) е свободно да следват пряко по силата на сигнала следа.Това е така, защото пътят на най индуктивност за сигнала е за връщане към текущия поток от мед слой пряко по силата на сигнала следа.Ако по някаква причина, земята самолет не могат да бъдат непрекъснато под сигнал следа, тогава трябва да се следи сигнала отправено такова, че тя е най-прекия път през непрекъсната земята мед.По този начин, на връщане текущите не създава цикъл чрез връщането път (и) на други сигнали.Такова отклонение действа като разклонител от един сигнал пътя към друг и причинява това, което наричаме "шум".

Така че ...кратък отговор е - да, на терена до долния слой за вашия пример изглежда е най-добрият избор, макар и за маршрутизация на IC карфици вероятно ще бъде най-добрият избор.Не съществува правило на палец - всяка премаршрутиране случай трябва да бъдат анализирани, за най-доброто решение.

Налице е напреднал обсъждане на сигнал завръщане пътеки в представянето на адрес:
http://www.national.com/appinfo/adc/files/controlling_noise.pdf

Мисля, че тя ще зависи от това, което се излъчва по слой също ..за например, ако имате часовник сигнала,
може би искате, че на слой близо до GND,
прав ли съм?

Цитат:

Мисля, че тя ще зависи от това, което се излъчва по слой също ..
за например, ако имате часовник сигнала, може би искате, че на слой близо до GND, прав ли съм?

най-добре е layerstacking
Сигнал 1
GND 2
Power 3
Сигнал 4

U CAN суап GND / мощност в зависимост от критичните сигнали за маршрутизация и на коя област повече компонента, поставени

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back