ПХБ следа моделиране

O

OMEsystem

Guest
Здравейте всички, аз имам един въпрос за това как да се проследи модел на платката, когато ние проектираме RF
схема на дъската?Понякога, ние се нуждаем постави пасивите като RLC на борда,
и да се проследи връзката е необходимо.Но как да го модел?Аз дизайн на
RF Circuit-долу 5GHz, кой да е добър метод на оценка или инструмент за симулация може да ви помогне това?

Искам да знам има ли някакъв инструмент може да прибавите програмен lumped схема модел за печатни платки
следа?

в RF симулатори ф да добавите TL TL и това е платката следа, която е моделирано от субстрата диелектрична константа, ширината и дължината на линията TL

khouly

Здрасти
Използвайте ОБЯВИ библиотека "tline многослойни"

Здравей:

Ако е за RF, не може да се наложи да се получи честота независим RLC верига еквивалент.Мисля, че S-параметри трябва да бъде достатъчно добър.Можете да използвате пълната-симулатори ЕМ вълна за него.Не забравяйте, дебелина на лентата за следи е от решаващо значение.Опитайте се да използвате модел с дебелина по него.С най-добри пожелания.

Jian написа:

Здравей:Ако е за RF, не може да се наложи да се получи честота независим RLC верига еквивалент.
Мисля, че S-параметри трябва да бъде достатъчно добър.
Можете да използвате пълната-симулатори ЕМ вълна за него.
Не забравяйте, дебелина на лентата за следи е от решаващо значение.
Опитайте се да използвате модел с дебелина по него.
С най-добри пожелания.

Свободното SonnetLite (www.sonnetsoftware.com, аз работя за сонет) ще направи анализ на ЕМ си ПХБ се проследи до размер ограничение от 16 MBytes на памет, 4 порта, и 3 диелектрични слоеве.Софтуерът не е изчакване.След това, когато ви парцел на данни, ще имате един бутон изход в горната част на прозореца.Можете да изберете lumped SPICE "Пи-нето" модел.След това за всеки 2 честоти, анализира, един lumped модел се генерира.В lumped модел е добър до честотата, когато lumped модел започва променя.

Ако имате достъп до пълната версия на сонет, можете също да продукция широка лента модел Спайс.Няколко клиенти са ни казва, че нашият модел широка лента подправка е ясно най-добрите в индустрията, но не съм виждал резултатите от останалите все още.

Можете също така производство на R, L, C, G и матрици за N-съчетано линия и тя е готова за въвеждане в Спайс.

Може би е добра идея да прочетете ръководството на всяка от тези три варианта, преди да ги използвате.

Здравейте, OMEsystem:

S, Y, Z-параметри са взаимозаменяеми.Все още можете да получите информация за напрежение, S-параметри.Много инструменти могат да Изходна честота независим RLC от S-параметри.Въпреки това, никой от тях не може да гарантира пасивност или RLC да са отрицателни.Някои SPICE не може да приеме без отрицателни стойности RLC и някои може.Въпреки това е доста лесно да се провали.Използване на S-параметри трябва да бъде най-добрият избор, ако си SPICE симулатор може да е дръжки и параметри.

С най-добри пожелания,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back