ПХБ Основи

G

Guest

Guest
Винаги съм се чудеха как хората дизайн ПХБ ...Предположим, че аз имам една схема, която не е, че големите ..Съдържа само няколко интегрални схеми и кондензатори, резистори и ...Как мога да проектирате ПХБ и след това направи борда ПХБ у дома?Искам да кажа какви са необходимите инструменти и неща като това?

Имам достъп до следното:
1.Multisim
2.Орел ПХБ
3.PCB123

Може ли някой, моля да ми помогне ...?

Ако проектирате платки използват компютърни програми (както е посочено друго) в резултат на това в твоя случай (у дома) ще бъде една разпечатка.Знаете ли нещо за дома фотография?Вие ще трябва knowlage, че да се създаде "произведения на изкуството", а също така, ще трябва да се използва "тъмната стая".Като е това да стане, която ще използвате светлочувствителни спрей (положителни или отрицателни) и спрей тези неща върху празен ПХБ.Тогава ще се тази картина на обработваната ПХБ и да го изложи на ултравиолетова светлина.Следващата операция ще бъде да се отстранят неекспонирани (Exposed) боя с помощта на разтворител, и следващия офорт на ПХБ в etchant като например Железен хлорид ..
Ако платката наистина е много проста, можете да проектирате оформлението на печатни платки 0.1 "хартия, обратни на хартия, след което с помощта на каубой удар местата, където са крачетата на компоненти, пробивни 0,8 мм, и с помощта на писалка PCB (Ако не съм да можете да използвате спринцовка и липсата на ноктите) изготвя всички тампони и камиони. Тогава ще гравирам на борда на etchant и си ПХБ е готов .. Mayby това няма да изглежда много професионално, но можете да го направите в половин часа ..
С уважение,
IanP

Благодаря много ..Втората част беше много полезен ...Може ли да получа по-подробна настойнически за това?Искам да кажа на съдържанието на писалката и как да го използва ...Какво да се използват химикали, по-точно?Първият от тях е добър, но аз не разполагат с никакви химикали или суровини с мен ...Така че има ли ПХБ вземане на разположение комплекти там?

Осъществяване на печатни платки с химикалка изглежда да бъдат добри.Но на първо място как мога да направя оформление ПХБ ...Ще трябва да се научат обеми само дизайн оформление за малък кръг, състоящ се от atmost 100 компоненти?Повечето от тях резистори и кондензатори ...Моля помощ ...

Можете да богатите много добър компромис с разработването на печатни платки с помощта на компютърен софтуер и базира на този компютър дизайн (който има това предимство, че повечето от софтуерните пакети включват компоненти библиотеките като резистори, шапки, ИС, транзистори ....) го боя върху празен ПХБ се използват, например, erlier посочени ПХБ писалка: виж сайтове като този http://www.maplin.co.uk/search.aspx?MenuNo=428&MenuName=PCB Pens&worldid=3&FromMenu=y&doy=19m6 за повече информация писалки за печатни платки.
Тази опция е само добро, когато нямате време или ресурси за разработване на печатни платки по professsionally ..

Преди да започнете с дизайн ПХБ отидете на уроци дизайн ПХБ, от които можете да научите основите.Ето един пример:
http://www.pcb123.com/tutorials/PDF% 20Documents/PCBDesignTutorialRevA.pdf # търсене = 'pcbdesigntutorial "

С уважение,
IanP

Благодаря много ...Този настойнически едно страхотно ...Ще прочета, че и аз ще се върна, ако имам повече заявки ...Благодаря ви много за отделеното време ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back