Оценка на канали за прилагане на техника ALAMOUTI

M

MANIAK_44

Guest
Hi когато ф приложи техниката ALAMOUTI ф трябва да се оцени канал. всеки път е "H" сложен отговор канал на приемания сигнал в първи приемник anntenna е: r1 = h1 * S1 + S2 + h2 * n1, където S1 и S2 са предадените символи. и n1 е awgn Как да оценка "h1" отговор на този канал и "h2" за idependent пътеки канал?

Hi ************************* Hi когато ф приложи техниката ALAMOUTI ф трябва да се оцени канал. всеки път е "H" сложен отговор канал на приемания сигнал в първи приемник anntenna е: r1 = h1 * S1 + S2 + h2 * n1, където S1 и S2 са предадените символи. и n1 е awgn Как да оценка "h1" отговор на този канал и "h2" за idependent пътеки канал? ************************************************** * Какво означава U от оценка на h1 и h2? Ако искате да използвате 2x2 матрица канал след това U може да се създаде комплекс случайни матрица канал с някои вариации meanand в MATLAB, като използвате само една единствена команда. т.е.>> H = комплекс (ранд (средно, вариацията, N), ранд (средно, вариацията, M)) Ако въпросът Ви е известно това, което по някакъв друг смисъл, моля да ни уведомите малко по-подробно, може би ще бъде полезно. MAK

Какви канал модел използвате? Всеки канал модел позволява да се изчисли матрица Х.

благодаря това е това, което питах за [размер = 2] [цвят = # 999999] добавяне след 1 минути: [/ цветен] [/ големина] Аз съм с един канал AWGN модел. [Размер = 2] [цвят = # 999999] добавяне след 3 минути: [/ цветен] [/ големина] как AWGN модел позволява да се изчисли H матрица?

Hi MANIAK_44 аз го направих, тя е проста. Ако вашият канал не е бързо избледняват, вашият канал коефициенти (h1, h2) са постоянни за определен период от време. Тогава, ако вие предавате две известни символи за приемник (2 известни символи за предавател и приемник), които могат да преценят канал коефициенти и използват тези за друг неизвестен символи. AOR коефициенти например канал са постоянни над 100 часови в Alamouti, ако ф предават известен S1 и S2 в първия и втория слотове време и да се оцени канал, U може да използвате, че в 98 часови след това. h1_hat = (r1. * CONJ (S1) - r2 .* S2) / (s1. * CONJ (S1) + s2 .* CONJ (S2));. h2_hat = (r1. * CONJ (s2) + r2 .* s1) / (s1. * CONJ (S1) + s2 .* CONJ (S2)).

Hi AOR коефициенти например канал са постоянни над 100 часови в Alamouti, ако ф предават известен S1 и S2 в първия и втория слотове време и да се оцени канал, U може да използвате, че в 98 часови след това. h1_hat = (r1. * CONJ (S1) - r2 .* S2) / (s1. * CONJ (S1) + s2 .* CONJ (S2));. h2_hat = (r1. * CONJ (s2) + r2 .* s1) / (s1. * CONJ (S1) + s2 .* CONJ (S2));. ---------------------------- ------------------------------------------------ Ако s1 и S2 са известни символи. и r1 и r2 са непознати символи, които да пристигат? това означава, че канал extimation зависи от символ се изпраща? От друга страна по-долу даденото уравнение има постоянен канал за оценка на всичко, което символи изпратени: H = комплекс (ранд (средно, вариацията, N), ранд (средно, вариацията, M)) не съм сигурен кой от тях да използвам? благодарности [размер = 2] [цвят = # 999999] добавяне след 1 минути: [/ цветен] [/ големина] HI mkhan може и моля изпратете статията на книгата на Х. BESSAI благодарности

Здравейте. Книгата вече споменах е на разположение на edaboard книги UL / DL раздел. Ако не можете да намерите, моля свържете се с мен на (makb78 (AT) hotmail.com) и ще дам ф цялата книга. ДВУСТАЕН, MAK

Hi Последният ми отговор е един общ метод за оценка канал. Не съм сигурен за вашата несигурност.

Hi MANIAK_44 аз го направих, тя е проста. Ако вашият канал не е бързо избледняват, вашият канал коефициенти (h1, h2) са постоянни за определен период от време. Тогава, ако вие предавате две известни символи за приемник (2 известни символи за предавател и приемник), които могат да преценят канал коефициенти и използват тези за друг неизвестен символи. AOR коефициенти например канал са постоянни над 100 часови в Alamouti, ако ф предават известен S1 и S2 в първия и втория слотове време и да се оцени канал, U може да използвате, че в 98 часови след това. h1_hat = (r1. * CONJ (S1) - r2 .* S2) / (s1. * CONJ (S1) + s2 .* CONJ (S2));. h2_hat = (r1. * CONJ (s2) + r2 .* S1). / (s1. * CONJ (S1) + s2 .* CONJ (S2 Цитат ));[/] В по-горе оценка канал, можете да изберете всеки си (I = 1,2), като равна на 1 и след това са: h1 = h1_hat + h2_hat h2 = h2_hat-h1_hat

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back