Оцени уби на етап MDAC в поточен ADC!

C

chandra3789

Guest
frnds съм симулиране MDAC етап в поточен ADC ........ Изходът форма на сигнала е показано по-долу ...... Функционалността на КПР се работи добре, но когато имаш близък поглед към форма на сигнала на изхода, можете да видите отрицателни и положителни склонове на изходна форма на сигнала. Времето за достигане на крайната стойност се разпределя както въртене на време и време за установяване ....... ако се спазват положителен въртене е доста правилно и няма проблеми с него ..... но на отрицателен изход наклон не е правилно въртене т.е., наклонът не е константа .... защото на този негативен изход е малко погрешни и грешката е неприемливо ...... така че моля да ми кажете, защо отрицателен въртене не е правилно? какво може да бъде причината за това?

Изглежда, че дъното има характеристика RC (като сегашната мивка, това е изчерпване на височина и отишъл нисък импеданс), а на върха има постоянен ток характеристика. Но аз въпрос, дали някой е по-добре, отколкото на други, ако двамата уреждане на минималните грешка преди следващия край на часовник.

'Здравей' dick_feebird ....... сър, проблемът е отрицателен изход наклон не е уреждане на желаната точност в рамките на желаното време ....... според закла процент и положителния изход на наклон на изхода трябва да се установи с точност 0,1% от своята крайна стойност в рамките на 5ns ... положителен изход наклон се работи добре, но поради това RC вид характеристика на негативен изход склон е много по-дълго време, за да се утаи ..... Опитах с взаимозаменяемост на входа, дори в този случай на положителен изход на наклон се работи правилно, но другият е неправилно ..... Plz да ми помогне .....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back