Охрана с Protel DXP 2004

G

Guest

Guest
Здравейте, аз се опитвам да пази някой висок импеданс мрежи, които са под ампер течения Nano в Protel DXP 2004 г. за 2 слоя съвет.Мога да създадете многоъгълник в чувствителната зона, и придават на полигон с високо качество последовател на чувствителни мрежата, но това не е задоволително.В някои райони на полигони не може да бъде прикрепен към останалата част на полигона, защото на геометрични и маршрута ограничения и те са отстранени, когато се премахнат мъртвите мед.Затова някои области, които не се охраняват.Вторият въпрос е за бездомни капацитет между чувствителните мрежата и охраната мрежата.Аз съм се притесняват, че ако охраната нетната става да се близо до охраняваните (чувствителни) нетните бездомни капацитет може да влоши ситуацията, защото както казах входно съпротивление на чувствителни мрежата е много високо (по-висока от 1 GOhm) и шум може да потече към охраната мрежа и създава някакъв шум ток.Как да запазим бездомни капацитет между охраната мрежа и охраняван нетната стойност на приемливи?Така че аз имам два въпроса
1 - Как мога да създам Охрана мрежи в Protel DXP 2004 г.?
2 - Как мога да поддържам бездомни капацитет между двете мрежи на приемливи стойности в този софтуер?

Благодаря ви много предварително.

1.Опитайте се дава на полигона различни нетната име от останалата част на полигони.Ако нетната името е едно и също на полигон "остров" ще бъдат премахнати, когато се налива мед.Охрана на полигон може да стане чрез създаване на сляпо песни около нея.

2.Не че знам на - но като правило пазят GND нетната далеч от чувствителни един.Все пак това зависи от характеристиките на самата мрежа, т.е. Честотен, ток, Z дрProtel потребител

Здравейте dindes,
1 - Аз не искам да се създаде мъртъв мед за защита на чувствителни мрежата.Аз се опитвах да обясня защо с помощта на полигона да пазят чувствителната мрежата не е добра идея.А мъртвите площ мед не може да пазят чувствителната мрежа и е по-добре да бъде изтрита.В идеалния случай ми харесва да се маршрута една охрана нетно в двустранен, така и под на чувствителна следа по пътя.Той е изключително старание да направите това на ръка, така че използва полигона, но както обясни не е задоволително също.Има ли някакъв трик или правило за да мога да маршрут с нетно (охраната нето) в паралел с чувствителни мрежа в цялата си път и осигуряват и чрез дупка щифтове с тази охрана мрежата.
2 - За поддържане на импеданс желателно ниво съм виждал някои правила за това, но аз не съм сигурен как да ги използвам.Мисля, че никога (да го направи), Protel да поддържате импеданс на две насочват мрежи в желана стойност.
Благодаря

Вие гледате на проблема назад.Вие се концентрира върху чувствителни следи кога трябва да се търсят всички възможни следи агресор или източници.След като са идентифицирали потенциални източници на ЕМ "шум" или диелектрични на ток може да бъдат избегнати с чувствителни следи.Правилната маршрута, а не сляпо пускането "охрана" е най-предпочитаното решение.

Целта на охрана следи за разделяне чувствителен следа от агресор източник.Като общо правило, ако продължаваш разстоянието успоредно следи линии между най-малко 3 пъти следа ширина, можете да поддържате по-малко от 50 db EM съединителя.Използвайки правото диелектрик, в комбинация с покрития и физическо разделяне, ще предотврати изтичане настоящите проблеми.Ако имате правилно насочват на борда, охрана следи станат ненужни.В действителност, те могат в действителност акт, както и сферичните следи и разгражда си чувствителен сигнал, тъй като имате отбелязва с тревога си за капацитет.

Можете да отбележим, че за връщане на пътя мед близо до чувствителна следа ще намали характеристика импеданс.Вие казвате, че следи с което се отнася до вас са се "високо съпротивление".Всеки, свързани мед в 3x-4x ширината на следата ще се "вижда" от вашия чувствителни следа индуктивно и capacitively, и ще намали неговото съпротивление.Колкото по-близо на мед, на по-ниско съпротивление и по-голям е съединителя.

Охрана и охрана пръстени райони често са необходими на полупроводникови умират да се отцеди изпуснати токове.Те са необходими за един добре проектирани печатна платка.Те могат да създават проблеми, а не тяхното решаване.

Има много текстове и документи в областта на охрана следи.Една такава статия може да се намери на адрес: http://www.altera.com/technology/signal/columns/2006/2006-10-oct_1.html

Здравейте House_Cat, благодаря ви много!Връзката е много информативни.Това наистина ме накара сериозно да се замислят преди да се приложи всякакъв вид охрана.Но две важни въпроси остават:

1-Тъй като ПХБ се поставя вътре в защитен корпус, външни източници на шум не са го оценявам статията мотиви, но когато сигналът листа на устройството трябва да бъде защитен някак си.Мисля, екраниране и земята не е добър вариант за мен, тъй като потенциална разлика (чувствителна нетната има напрежение варира между 1V и-1V) може да причини на ток на това ниво на съпротивление (~ 1GOhm)
2 в някои области все пак аз мисля, охраната ще бъде необходимо.Например, когато телевизионен сигнал с висока импеданс влиза в Opamp (Pin3) тя несъмнено е близо до Пин 4, който е за-15V и като разстоянието неизбежно е по-малко от 100 млн. (ПИН дебелина 2 Актуално радиус) може да причини значителни емисии.Така че трябва да бъде охраняван.

Благодаря ви много отново!

Що се отнася до вашия две точки:

1.За вашата схема, бих Определено място на борда в екранирана камера.В камерата трябва да се "основава" на вашия захранване схема общ.Какво искате да направите, е да осигури връщането пътя за индуцирана ток, но вие искате тя да бъде някъде другаде, но си чувствителна следа.Начинът, по който да направи това е да се обграждат верига с добре обоснован клетка.

2.За ваше наблизо "високо" напрежение щифтове, бихте могли просто място на кратко "земята" следа все още мъниче между чувствителни щифт и "висока" ПИН напрежение.Това ще даде изтичане текущата връщане пътя, различни от чувствителни своя ПИН.Следите могат да бъдат тънки и трябва да бъде кратък - само му работа е да се осигури изтичане на изтичане ток да го държи далеч от защитените своя ПИН.

Аз използвам кавички около понятието "земя" по-горе, защото това е общ термин за каквото и общата напрежение позоваване за вашата платка.

И в двата случая целта е да се осигури бездомни полета и ток с ниско съпротивление (по този начин по-лесно) от пътя си чувствителен следа или клечки.Сегашната ще поток някъде, това е вашата работа, за да се спуска там, където искате.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back