Отново DS89C450-k00 проблем

F

fireball003

Guest
Когато се свържа DS89C450-k00 борда с моя AC-DC адаптер, след това 3 / 4 секунди 5V Vcc става 1.29v.Опитах 5 различни адаптери с различно напрежение и current.But ли няма решение.Налице е регулатор на напрежение на борда.

А да не говорим, че моят компютър не получи този форум.

Защо е така?Как да излезе от този проблем?

Благодаря предварително.

Опитайте се да performe на следния тест:
1) премахване DS89C450 от гнездото си и я поставете върху проводник пяна или други проводящ материал (AL фолио, например) ..
2) включете в сила от захранващ адаптер и напрежения мярка:
- Нерегулиран на ПИН-3 от U1 - можете да прочетете напрежение 6 - 9VDC
- Регламентирани пина 4 / 5 от U1 - можете да прочетете 5VDC
- Регламентирани пина 4 / 5 от U2 - 3.3Vdc
Ако 5V или 3.3V не са там, отстранете спойка от JP1 и JP2 и мярка отново ..
Нека видим какво сте досега ..
С уважение,
IanP

IanP Благодаря ви за вашата помощ.

Направих това, което ви казах.Но нищо.Отстраних DS89C450 и след това свързали захранващ адаптер.Тъй като има Vcc 5V, 3.3V и GND на разположение на борда, така че измерва тези напрежения.А тези, остават същите.Тогава измери напрежението на изводите.Има, 1-4 пина не напрежение, от ПИН-5, напрежението е 1,32 като Vcc е 5.В Vcc (40-та щифта) показва същото.

Трябва да се спомене, че работи добре 3.3V (показва 3.28v).Проблемът е само с Vcc 5V.

Очаквам ви помогне наистина.Added след 50 минути:Oppsss ...
Съжалявам.Аз не отговори на вашите въпроси.Отговорите на тези въпроси са -

- Нерегулиран на ПИН-3 от U1 - можете да прочетете напрежение 6 - 9VDC?
==> Си 6,07 V

- Регламентирани пина 4 / 5 от U1 - можете да прочетете 5VDC?
==> 1,21 волта си като Vcc 5volt

- Регламентирани пина 4 / 5 от U2 - 3.3Vdc?
==> Е 3,28 волта.

Чакащи за вашето предложение.
Благодаря

Бих искал да ви допълнителни изпитвания на 5V напрежение регулатор:
все още с DS89C450 от борда, може да се свържете с 20-25Ω резистор между 5 V и GND, както и измерване на това напрежение отново ..
Този тест следва да гарантират, че могат да доставят регулатор на напрежение 5V при 200-250 mA ..

С уважение,
IanP

Облечете се държат всички по-горе: Аз току що са видели секция, която сте добавили по-късно ..
И така, какво точно да ти чета в пина 4 / 5 от U1?1.21V?

Аз се променя моите адаптери и напрежението в ПИН-4 / 5 се променя малко (между 1.21v да 1.35V).Сега фиксирани адаптер и сега напрежението в ПИН-4 / 5 е 1.32volt.

Аз нямам резистор 20-25 ома в ръката ми сега.Така че аз, свързани 47 ома резистор между 5V и GND.на напрежението е същият (1.32v) и ток е 130 mA.

Благодарности.

Виждате ли, 47Ω по 1,32, следва да разработи ≈ 28 mA, така че ток ще някъде ..
Все още без DS89, можеш ли да проверите две неща:
1) Каква е температурата на регулатор на напрежение; ли е горещо?
2) премахване спойка от J1 спойка скачач и напрежение мярка пина 4 / 5

Ние / можете да откриете причината защо Vcc5 е неправилно ..

С уважение,
IanP

Благодаря много за вашата голяма помощ.

Регулаторът не е твърде горещо, но малко топло.

Аз съм начинаещ, не че много по-опитен.Аз се боя от премахване на спойка, защото по-късно не може да запоявам перфектно.

Бихте ли ми показват други опции?
Благодаря.

Не се страхувайте!
Целта на този джъмпер е да провери тази верига точка от раздел, и това е, което ние се опитваме да направим ..
Така че, нарязани, премахване или каквото и да си мислиш, че може да направи, но отворите този линк ..и измерване на напрежение в пина 4 / 5 ..

С уважение,
IanP

Имате ли DS89C450-k00 борда?Искам да кажа, ако имате, тогава мога да те попитам лесно, аз не би трябвало да обясни много.

Не мога да виждам две припои на върха на борда.Един от тях е свързан с 3.3V и друг с 5 V. Други страна на връзката е свързан с друг непознат за мен неща (22 10V е писано за него).

Ще премахнете спойка между 5V регулатор и тези неща?

Аз нямам този съвет, но аз имам PDF файл с подробното му описание, включително снимки ..
22 10V е 22ľF/10V (OLT) C2 кондензатор ..
JP1 е Jumper Бих искал да отвори ..

С уважение,
IanP
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Трябва да ви кажа, че не са разпояване инструмент в ръката ми.Опитах се на ръка и не успя да се обърквам.

Ха!все недоволни.

Anyother тест, за да направя?Иначе аз ще трябва да чакам още 20 часа за разпояване инструмент.Моля, ме други тестове показват, че мога да направя сега.

Благодарности.

Бъдете търпеливи!
Вие трябва да бъдете сигурни, че платката е на правилното напрежение ..
Без 5 V до момента няма смисъл от тестване нещо друго ..

Можете да получите разпояване инструмент, като спойка нещастници, или разпояване пистолети, но Другият вариант е да използвате разпояване плитка - трябва да я има на вашия инструмент кутия по всяко време - той е много полезен и няма да ви струва една ръка си и баща си ..

С уважение,
IanP

fireball003 написа:

Аз се променя моите адаптери и напрежението в ПИН-4 / 5 се променя малко (между 1.21v да 1.35V).
Сега фиксирани адаптер и сега напрежението в ПИН-4 / 5 е 1.32volt.Аз нямам резистор 20-25 ома в ръката ми сега.
Така че аз, свързани 47 ома резистор между 5V и GND.
на напрежението е същият (1.32v) и ток е 130 mA.

Ако сте suppling само на 5 волта, на борда и там също е 5V обл за DS89C450 тогава тя няма да работи, трябва да се suppling за 7 или повече волта на борда си.

Какво на Земята става ???!!!?!!?!

По дяволите съм!Знаеш ли какво направих??!?Използвах един адаптер с моя DS89C450-k00 комплект!

Аз не са имали резервни адаптер.Така че, аз бях на 9V адаптер какво ми беше с Creative SBS515 говорител.Не е имал никакви мултицет тогава.Сега, докато бях проверка ми адаптери отново, намерих моята голяма глупост ...

Силвио беше прав!!

Сега, моля те кажи ми какво ще правя?Трябва ли да се промени MAX1659?Как бих тест whather че е отишъл, или не?

Дали цялата дъска отиде?или само регулатор на напрежение (MAX1659)?

Моля да ми помогне!

Както IanP каза: Бъдете търпеливи!

Вярвам, че само MAX1659 е повреден.Лесно е да се премахне MAX1659 ако имате подходящи инструменти.
Но най-лесното решение е да се премахнат спойка J1 Jumper и използване на обикновени и евтини 7805 регулатор със своя продукция обвързани с TP7 Vcc5.

Това е бърз и по-малко скъпо решение.

Но как бих ограничаване на настоящите?
Аз направих един DC адаптер, но тя е 1000 mA изход.Няма да го бъде вредно?

Щях ли да запоявам този адаптер директно с JP1?Или трябва да се ограничат настоящите?

Всъщност аз се страхувам от разпояване и запояване, че SO малка опаковка.Така че, моля кажи ми в детайли как да добавите захранване на 5V и 3.3V?

Благодаря много.Added след 5 минути:Имам в листа с данни, че MAX1658, така и MAX1659 доставя 350 mA ток.Сега, ако аз запоявам 5V 1000 mA актуални към JP1 да достави 5V, след това ще бъде вредно за компоненти?Има ли значение?Какво друго да правя?

Първо проверете дали вашия адаптер има изход на DC 5V unpluged от DS89C450-k00 борда.
След това се опитайте да се поберат в адаптер мощност различни резистори като се започне с 10 ома (Гледай да не изгори пръстите) и се измерва изходното напрежение.
Ако това е 5 V, независимо от стойността на резистори след което можете да разчитате на адаптера.

Само и само, ако по-горе тестове успешно се отиде по-далеч.
1.Извадете JP1 спойка Jumper (това е по-добре да го махна, дори ако това е работа с JP1 затворена)
2.Осъществяване на връзка между TP7 и ПИН 1 от J1 конектор
3.Включете 5 V DC адаптер в J1 конектор (гледат полярност)

Не се притеснявайте за 1000 mA.Бордът ще **** само това, което трябва.Най-важното е, че вашите DC адаптер 5V постоянно да достави за широк спектър от течения (0 .. 1000 mA)

Ahhh!!Страхотно!Вие хора са наистина много ...

Най-накрая съм успешно да тече ми DS89C450-k00 съвет чрез добавяне на пряка 5V захранване.Това е голяма работа.

Аз съм много благодарен да ви хора.Особено ми благодарности към IanP и Силвио, който много ми помогна за решаване на този проблем.

С най-добри пожелания.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back