Отделяне на сигнала от шума в сигма делта ADC

S

sehun1119

Guest
Здравейте, аз работя върху сигма делта модулатор базирани ADC.

Имам битстрийм изхода от модулатора и биха искали да мярка SNR и SNDR използвайки FFT.

Как бих могла да евентуално разделяне на сигнала и шума от изхода на модулатора?

Също така, има ли все пак да се отдели на шум и изкривяване от общия шум от модулатор мощност над или мога да направя, само че от анализа на сигнала хармоници?

Благодаря,

Е, използвайте следните методи:

1) Адаптивно Viner филтър
2) вълничка denoising с твърди и меки thresholding и minimax thresholding(I'm the expert in EMD, i've been working on it for more than 2 years, and with great pleasure i'll explain you all the possibilities of this method)

3) емпирични готовност разлагане (EMD) и единствено спектър анализ (SSA)
(Аз съм експерт в EMD,
аз работя върху нея в продължение на повече от 2 години, и с голямо удоволствие
ще ти обясня всички възможности на този метод)
4) Фурие denoising (вж. www.basegroup.ru,
за съжаление, това
е в Русия, независимо от това там ще намерите на страницата, посветена на първоначалната обработка на сигнали, който включва denoising)
as well.

Между другото, може да се оцени ефективността на denoising не само от SNR, а от RMSE (кореновите означава квадрат стойност),

тъй като добре.Чудя се, какво е SNDR?С уважение,

Dmitrij

Благодаря ви за вашия отговор, Dmitrij.

SNDR е съотношението сигнал
/ шум изкривяване.

Бихте ли ми обясни повече за EMD и SSA метод в детайли?

Наистина оценявам за вашата помощ.

Благодаря.

Уважаеми sehun119!

Друг член на този форум е вече прилагани към мен с молба да обясни за EMD.Аз вече
сте написал малък отчет за него / нея.

.

Моля, вижте въпрос в този форум от tmkeerthi "проекти на DSP приложения".Прочети това кратко описание и задават въпроси, ако се интересувате от темата.Аз
ще ги с голямо удоволствие!

С уважение,

DmitrijДобавен след 12 минути:
Имам още една идея за denoising!

.

Вие знаете, че в повечето случаи, ще се сблъскат с в обработка на сигнали, шум обикновено е висока oscillating процес.Това показва, че
е PSD (мощностен спектър плътност), е високо-премине, така че това
е близко до нулата по-ниска честота лента домейн.

in order to get rid of harmful noise component.

Поради това, че

е възможно да се използва lowpass филтър,
за да се отървете от вредните шум компонент.

Но, разбира се,
ще трябва да настроите параметрите на филтър за конкретните шум,
в противен случай, на сигнала може да бъде развален значително.

and the attenuation in the stop-band
.

Параметрите са изключвател честота
и намаляване на спиране групата.Ако знаете от вида на шума, по-малко, около (това
е вариация, PSD) промяна на параметрите на филтъра до изходния сигнал на филтъра е нула (или близо до нулата с дадена степен на точност).На входния сигнал на филтъра си - е шум!

Когато необходимите параметри са намерени, прилага своя филтър за комбинирането на сигнал на шума и да видим резултатите.На първо място, можете да го направите по модела сигнали, които могат лесно да бъдат генерирани в Matlab.

.

Оценката на ефективността на denoising, може да се извършва чрез изчисляване SNR, SNDR, RMSE.Ако резултатите са задоволителни, той
е много добър.
. There you can find the method of denoising, based on FFT!!!
Unfortunately, it's in Russian, but if necessary, I can find this method
and tell you afterwards (I'm from Russia, Saint-Petersburg)!!!

Освен това, аз платени вниманието на сайта www.basegroup.ru. Там можете да намерите на метода на denoising,

въз основа на FFT!
За съжаление, това
е на руски, но ако е необходимо, мога да намеря този метод
и кажа след това ( Аз
съм от Русия, Saint-Петербург)!

С уважение,

Dmitrij

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back