Отговор на бъдещето на проверка инженер

W

WzWzWz

Guest
Не differenct. Имам същото усещане като вас, когато аз започнах IC ми работа като инженер за проверка, но аз ги зачита и промените мисълта ми, след като съм бил на проектирането инженер за там години. В бъдеще хората ще осъзнаят, проверка и проектантска работа е същата важна проект в Китай.

Проверката не е бъдещето, но настоящето:)

Ya определено сега е ден като сложността на проектиране се увеличава, като система SOC, така важно за проверка и проверка инженери също се увеличи

В бъдеще, 30% от RND време е остойностена в цикъла на проектиране и 70% от времето се разходи в цикъл на проверка.

Също така да разберете, че тъй като дизайнерът е обикновено играя наоколо с ограничен набор от теми (HDL, синтез, времето, simualtion), и трябва да получи всеки малък детайл верни, шансовете да omprove knowldege на домейна трябва да се води за. За проверка инженер, преглед е достатъчно и така има повече време, и oppurtunites да научите повече на домейните. -Б

Hi, Що се отнася до моето разбиране проверка инженер е по-предизвикателна работа след това, че на един дизайнер. Първо трябва да имате повече разбиране на проектирането, а след това инженер дизайн като вие сте този, който трябва да намери грешките във веригата. Това е забавно да намерите грешки означава, че всеки ден имате шанс да донесе на високо летящ дизайнер до земята. На второ място, цялата операция чипове на Sillicon зависи от това, колко добре проверка инженер си е свършил работата. Тъй като някои тялото вече е уточнено, че в индустрии 30% от жизнения цикъл на продукта отива в проектирането и remaininig 70% в проверка. Така проверката на работа на инженери в наши дни е голямо предизвикателство поради нарастващата сложност на дизайна. Благодарение Shaikh Sarfraz

Някак си не съм в състояние да се сравни Проверка Engg срещу проектант. Мисля, че designes е да се провери неговия дизайн и може да бъде само добър дизайнер, ако той има познания за процеса на проверка. В същото време Engg проверка може да бъде добър Engg verif ако той като познаване на процеса на проектиране. Освен това, ако мислите за преглед на кода като част от проверката, проверката Engg трябва да идентифицира проблемните области в проектирането и следователно той трябва да знае дизайн поток / конструкции и т.н. Днес, аз съм виждал, хората прекарват огромна време при проверка, особено за големи чипове, за да се постигне предимство на пари и време за пазар предимство или курс.

проверка в момента е още по-важно сега е ден

според мен един дизайнер никога не трябва да проверят своя дизайн, тъй като, според дизайнер, той трябва да направи evrey възможни усилия, за да направи неговия дизайн функционален, така че ако проверката Engr проверява отделно наименование грешки в дизайна могат да бъдат намерени много лесно. Надявам се това да помогне

Здравейте, Както някои от вас добави, че самият дизайнер проверява дизайн от това каква е ролята на инженер по дизайна. Съгласен съм, че дизайнерът да провери има дизайн, но има шансове дизайнер може да пропусне някои от ъглите на процеса или да провери някои спецификация, поради ограничения във времето или някои други проблеми. След това е работа на проверката инженер forsee всички проблеми, и да получите възможно най-близо до sillicon като. Благодарение Shaikh Sarfraz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back