Основният въпрос по отношение на At89s51 вътрешна памет за данни

M

malli_1729

Guest
Здравейте! IAM нови към микроконтролери ........... Това е прост въпрос ........... , но аз не разбирам така, IAM иска ... моля помогне ................ В AT89s51 те ще дадат в спецификациите 128 байта onchip овен. но ние сме с помощта 8-битови регистри за достъп до тях така, ние може да се обърне 256 байта на memory.lower 128 байта са адресирани от преки и косвени адресиране, защото има паметта, които са съществуващи there.and горната 128 байта ад, адресирана от използване на косвени адресиране ............. съмнение ми е: Всъщност тези места, ние казваме, 0x80h 0xffh не са съществуващи в чипа, тогава как можем да се съхраняват данните в тях и как можем да ги достъп ........ това е правилно или грешно, аз не знам ............. моля ясно съмнение съм ...............

> Всъщност тези места, ние казваме, 0x80h 0xffh> не съществуват в чипа, след това как можем да се съхранява> данни в тях и как можем да ги достъп ........ Е, това е същото като с всяко несъществуващи памет: просто [б] не [/B] съхраняване на данни в нея ... Наистина ли очаквате нещо друго? JW

IAM съжалявам ... Всъщност аз не знам точно какво е несъществуващи памет. Виждал съм този вид на някои инструкции и и са поискали това qtn MOV R0, 89h MOV A, при R0, в над 2 твърдения всъщност ние сме четене на данни в 0x89h място, които не са съществуваща точно казано .... ......

горната половина на вътрешните овен реално съществуващи, но поради вътрешни архитект можем да не използваме на косвените адресиране.

Здравей mkiani, ако не възразявате, моля explai ми ясно .. Аз не разбира ясно какво Ур telling.can ф обясни моля .. Ур казва всъщност горните 128 байта ще съществува, но в листа с данни, те само пред 128 байта на вътрешните овен ....................

че например не е за устройство 8051 ... "Големият брат, 8052, и обича всъщност имат по 256 байта на РАМ, но само долната половина (00h 7Fh) могат да бъдат достъпни чрез преки и косвени адресиране и съществуващите горната половина (от 80 до FFh) просто да бъдат достъпни от индиреКтна адресация Direct адресиране ще направи достъпа до SFRs ... помнете, 8051 128 байта! и не разбирайте погрешно, каква е разликата линии между преки и косвени адресиране ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back