Основният въпрос по отношение на 8051 на асемблер

M

malli_1729

Guest
Здравейте! IAM нови към микроконтролери .............................. това е само малък проблем ... , но IAM разработването на проблема .... така, моля прочетете търпеливо .............. В монтаж език, IAM използвате командите MOVX A, @ ОРТК; Всъщност това, което знам, е: когато искаме да операция за четене, ние трябва да изпратят CE, ALE, .. и т.н. ..... но просто с тази команда ние сме четене на данни, когато ние издаваме тази команда в действителност, те са изпращане на всички тези сигнали вътрешно или не ................ Искам обяснение ,,,,, Моля, да ми помогне ....................... Моля, да ми помогне .......................

Управляващи сигнали, като например / и RD / WR се генерират автоматично от 8051 хардуер, при изпълнение MOVX А, @ ОРТК и MOVX @ ОРТК, съответно .. ALE сигнал е винаги генерира, wheter ви харесва или не .. А / CE (чип позволи) болт на външните RAM обикновено е свързан към 0V (GND), освен ако имате по-RAMs в системата и вие трябва да изберете този, който искате да активирате .. виж картинката по-долу .. С уважение, IanP

Благодаря ф IanP ........... IAM отново имат малък проблем ..................... когато ние сме четене на данни от RAM или ROM .. 1-во ще даде възможност на чип, чрез даване на [цвят = червен] чип позволяват сигнал [/ цвят], тук ние сме го поставя директно на земята ... Добре тогава ние изпращаме [цвят = червен] изход позволи сигнал [/ цвят ] (Active ниска), за да се даде възможност на изходните буфери, след четене на данни, ние ще направим изход даде възможност на високо, така че datalines ще плувка .. за всяка операция за четене, използвайки MOVX A, при ОРТК ... ние правим тази операция .. Искам да кажа изход позволи се превръща в ниско за някой и след това да стане високо ............... Защото, имам нужда от всички тези неща, за взаимодействие AT29c256 с AT89s51 .... в AT29c256 те са дали, че във време, ние трябва да се даде на 64bytes за програмиране и за всеки байт в 64 байта, ние трябва да направим чип позволи висока към ниска ................. ........, така, че "защо IAM задавате тези въпроси, от програмиране, аз трябва да направя, или ще бъде направено вътрешно аз не знам .............. ....... моля да ми помогне ..........................

Може би можете да опитате следното: Connect / РД на 89S52 / OE на 29C256 (стандартен операция READ) .. След написването на страница от 64 байта изпълняват сляпо четене цикъл с ОРТК, натоварени с FFFFh .. Това трябва да ви даде High-Low (и обратно към висока) преход на OE / ПИН .. С уважение, IanP

Благодаря ф IanP ........... Благодаря U за отговор ........... той има някакъв проблем ........... След писане 64 байта ф каза да направя на манекена операция пиша по местонахождението FFFFh .. Всъщност в операцията 64 байт програма за всеки байт на писане и трябва да имат висока към ниска преход на чипа позволява щифт .......................... .......... Искам да опитам по този начин: аз ще свързва всяко малко РОКТ1 (IAM тук използват p1.1) с чип позволи щифт, в тази игла и ще изпрати съответните сигнали (от висока към ниска (1-0)), че щифт в процес на писане. IAM да дам идея като тази в кода ...... флаш progarm функция: [цвят = червено] невалидни flash_prog (грозен Чар xdata * адр, грозен Чар стойност *) {адр = адр; flash_cmd (0xA0); flash_wr (адр, стойност); време (flash_rd (вр) = стойност [ 0]);} [/ цветен] [цвят = зелен] невалидни flash_cmd (грозен Чар CMD) {грозен Чар xdata * ad1; грозен Чар xdata * ad2; ad1 = 0x5555; ad2 = 0x2AAA * ad1 = 0xAA; * ad2 = 0x55 * ad1 = CMD;} flash_wr невалидни (грозен Чар xdata * адр, грозен Чар * Вал) {Int и P1.1 = 1; за (I = 0;

Ако искате да бъдете в състояние да чете и пише трябва да разгледа възможността за комбиниране на двата сигнала (P1.1 и / RD) в едно от тях за храна на Ан и порта и свържете изхода 29C256 / OE щифт .. Най-лесният начин да разберете дали тази идея работи, или не, е да напише кратък номер и е просто да го тествам .. Rgards, IanP

за avoide на какъвто и да е buttleneck и ограничаване на 8051 дава възможност да се свърже с външна памет (до 64KB) с използване на EA (външен достъп) и psen (за програмата за съхраняване позволи). movx instructin използване за решаване на външни memory.with @ ОРТК данните отиват в адреса на ОРТК (пример: ако ОРТК = 0100h, така че данните, освен в 0100h или данни в 0100h спаси в а).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back