Основен въпрос при аналогичен дизайн

A

analog_prodigy

Guest
Здравейте приятели,

Моля, изясни ми съмнение

1.обикновено при проектиране на аналогови блокове, ние избираме L (дължина) стойности 2/5 пъти минималната дължина.Защо?

С нарастването на L, увеличава продукцията на съпротива.Това води до висока печалба (GM * ро).Дали това е причината за това?Или друг производство на проблема?2.Но, за цифрови блокове, забелязах, като се използва минимална дължина вместо умножава.Как можем да използваме минимална дължина за цифрови блокове, докато използвате 2/5 пъти L за аналогови блокове?

Благодаря

Здрасти,
1 - Coz Мобилност на електрони в NMOS е между 2 и 5 пъти от мобилността на дупки в PMOS.

2-Моля разработва.

1 - като отговор на въпроса си, това направи ламбда на МОН ниско
2.-различни (W / L) ще устройство, използвано в аналогов и цифров верига showes различните приложение на аналогови и цифрови верига

Мисля, че това е да се намали краткосрочен ефект канал.Тъй като канала е 0.18um мин., след това, ако ние избираме канал дължина, както е 2-3 пъти от него, в краткосрочен ефект канал ще бъде ниска.
Също така тя е да направи верига мач по-добре, когато е в дългосрочен канал.

С най-добри пожелания!

Можете да намерите подробно анализ на литър за МОП в CH1 и CH2 на следващата книга:

Аналогови Дизайн Essentials
Автор: Вили MC Sansen

Документацията е на разположение на адрес:

http://www.ieeeclub.com/inc/sdetail/1881?xtr=sansen

В аналогов блок, големите L може да намали ефекта от ламбда за ток.Той също може да намалее несъответствие на настоящите mirro.В degital блок, тъй като всички са MOSFETs превключвател, с минимално намаление на дължината умре размер.

В аналогичен дизайн, съвпадение е по-важно от GM.Ето защо, да МОН дължина и широчина най-малко 2 ~ 3 време от минимум.

L вече ще имат по-малко modulaiton дължина на канала, следователно, по-висока печалба, която е важна за аналогова верига.
Цифрови верига трябва по-малко закъснение, така че минималните L & W е важно за по-ниска скорост и сила.

Цитат:

Можете да намерите подробно анализ на литър за МОП в CH1 и CH2 на следващата книга:Аналогови Дизайн Essentials

Автор: Вили MC SansenДокументацията е на разположение на адрес:http://www.ieeeclub.com/inc/sdetail/1881?xtr=sansen

Мисля си, поради увеличението на продукцията съпротива ...

За разлика усилватели, по-големи L на опашката транзистор ще направи по-висока CMRR при по-високи честоти.

HI приятели,

Благодаря на всички за ценните коментари.

От аз Бейкър книга установено, че

мощност съпротивление (а оттам и печалба) е пропорционален ((L * L) / (Vdsat * Vdsat))

преход честота (скорост на устройството) е пропорционален ((Vdsat) / (L * L))За да се постигне добър компромис между печалба и бързина, ние обикновено избират L = 2/5 пъти на минималния срок за приемане на аналогова дизайн.

За цифрови схеми, скорост е крайната цел в сравнение с печалба, от която е обратно пропорционална на (L * L).Така че, ние използваме минимална дължина за цифрови схеми.

Намерих тази информация от книгата на хлебар текст.

Още веднъж благодаря на всички за споделяне на идеи.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back