Ограниченията за синхронизиране на входа в блока комбинаторен

B

broussea

Guest
Здрасти,

Имам дизайн, състоящ се от 32-битов множител, в която данните се подава чрез два 32-бита 8-начин muxes.Поради дългия комбинаторен пътя на muxes, в бита не идват в разпространители в същото време след място и път.Това води до много смяна на разпространителите на информация, и консумира много енергия.

Бих искал да знам дали някой тук може да предложи добър начин да се справи с този проблем.Има ли някакви ограничения, които се посочва, че всяка частица от един вектор трябва да прехода си в същото време, както другите в очакване от комбинаторен модул?

Що се отнася до инструментите, Аз съм с дизайн съставител и социален среща.

Благодарности!

Здрасти,
много врати и мрежи на комбинаторни логика може да се промени стойност повече от веднъж
по време на всеки mutiplication.Това се дължи на различни закъснения на врати, кабели и др
Мултипликатори са от по-лошо такива примери, тъй като техните сигнали могат да се променят десетки
пъти, преди да решат да се установят.Това става по-лошо, ако мултипликатор промяна суровини стойност
с големи интервали от времето един на друг.Има много решения на този проблем.
Можете да тръбопровода по проекта след MUX и преди мултипликатор входа.
На друго решение би било да се въведе някакъв "охрана" ключалки, които ще блокира преходи
от посадъчен чрез логика, освен ако условието е вярно.И накрая, бихте могли да
играят с монотонна комбинаторни логика, където всеки може да Wire порта и заместник
-тяхната стойност само веднъж.Въпреки това, 2x област режийни трябва да бъдат платени ...

Павлос

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back