Обяснение на експлоатация на УКВ усилвател 20dB

M

mr_byte31

Guest
Hi всеки орган и е направил тази верига и тя работи глоба http://www.electronicsforu.com/EFYLinux/circuit/aug2005/CI-01_Aug05.pdf установи, че веригата прави 20dB усилване [URL ] http://www.electronics-lab.com/projects/rf/009/index.html [/URL] Искам да свържа FM последния етап с тази верига какво Ур идея? втората Y въпрос, те работят с мощност получат не напрежение печалба? 3-O / P на моя FM 20V пик до пик и ме е страх, това ще доведе до насищане, така че ще бъде нарушено, Прав ли съм??

Това е много ниска изходна верига. Той няма да работи за Ур цел. Не се опитвайте начин ф мисля. По-добре да отидат за пълен изпитани и тествани верига, на разположение на нетна. Просто Google и Вие ще намерите много. В RF съвпадение / връщане загуба е много важно.

благодаря U за Ур отговор какво U означава ниска O / P схема (тя е 20dB печалба)?? и защо няма да работи ??????!!!!!!

Усилвател може да има висока печалба, но ниска изходна мощност. Това ще бъде определено от 1dB компресия точка на усилвателя. Ако използвате усилвател с 10dBm точка компресия и 20dB печалба, тя ще бъде безполезна, с вход на 0dBm/1mW например усилвателя не може да осигури повече енергия, отколкото-10dBm.

Усилване 20dB усилвател, които се отнасят до основата на предварително усилвател, максимална изходна мощност, че тя може да даде е около 0.001W. Тя е предназначена за приноса към приемник, а не на изхода на предавателя. Ако приемем, че 20V ви измерва в 50 ома, след това предавателят е вече дават около 1 ват мощност. Ако добавите усилване 20dB усилвател след това, тя ще трябва да се даде 100Watts. Усилватели не е само за печалба, тя е също и за редица други изисквания, изходна мощност е само един от тях.

да го прости: Всеки транзистор е макс изходното ниво. Транзисторът, използвани в Ур предусилвател R много ниска мощност устройства. Оттук ф получите ниска мощност. За да получите повече ф мощност трябва устройства с висока мощност. Ако Ур проектиране всеки усилвател, да разбират силата, която се изисква от усилвателя. Ако Ур усилвател е ефективен в 60%, а след това да получите 100 вата U ще изисква около сто шестдесет и петват захранване. Мисля, че Вие трябва да се знае за ват. I HV се опита да обясни U в прост начин.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back