ОУР

B

bluetoooth

Guest
Здравейте boys.I има проблем с ESD.There са шипове само на transils GND употреба tracks.I за защита на ESD, но те не работят, защото аз не мога да намеря справка за това напрежение.
U Имате ли представа как се реши този проблем?

Погледнах нагоре фиш за transils и показва време за отговор в 10 до 100 на микросекунди.Това е повече от едно събитие EOS не ESD.

HBM ESD е повече в ~ 750ns с покачване време на 2-10ns.

ММ ESD е дори по-бързо и МЧР ESD може да бъде в повече <10ns.

Не вярвам, че един защитни да може да реагира достатъчно бързо, за тези преходни събития.

Трябва да се предостави повече информация за някои от нас да ви помогне.

Опишете своя неуспех подпис по-добро и каква част / процес, който използвате.

Аз не съм сигурен какво имате предвид под "шипове само на песни GND".

Dr.Prof

Имам ПХБ с mega128 AVR и FTDI chip.The съобщение е наред в нормално състояние, но когато се тества отговор на сигнал ESD / 2kV /, аз мярка по пътя шпайкове GND вещица нулиране AVR или FTDI.
Опитах се да се използва за защита transils ОУР на този signal.When и тест за отговор на равнина и GND виж шумен сигнал.Сигнал изглежда като сигнал, когато не се използват transils ..
Има ли transils работи или има друг проблем?

Transils не разполагат с необходимото време, за да поеме отговор случай ESD.По тази причина GND напрежение се увеличава от таксата инжектира от събитието ESD.Подозирам, другите части са се възстановите, защото земята се издига в отговор на ESD.Аз съм поема тя е положителна Zap на ПИН-GND / следа.

Вие може да искате да опитате някоя MOV вместо защитни.Varistors отговорят по-бързо от transils.

Аз съм наясно, на фирма (www.littlefues.com), че разполага с набор от варистори, че да може да реагира в nanosecond период от време.Те правят повърхностен монтаж версия, че са малки и компактни.Те се използват във връзка с по-чип защита за осигуряване на две нива на защита ESD.

Проф. д-р

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back