ОТА с много ниска Gm

T

taofeng

Guest
Как да създадете ОТА с много ниска Gm.

Знам, че ГМ е proporational на корен квадратен от I * (W / L).Моят въпрос е, че ако ние само до намаляване на опашката ток, тогава там е възможно, че транзистор няма да бъде в насищането на региона.Също така Ш / Д не може да бъде много малка.

Всъщност, аз съм гледам за някои техники за намаляване на ОСА, докато maintian достойни условия на опашката настоящи и устройство размер.кой да разполагате с такъв опит?

Благодарим ви за вашата помощ!

Първо си много изненадващо да знаете искате толкова ниска, GM е възможно, експлоатация на транзистор в насищане, когато целият свят е след високи GM.

Има само 3 методи мога да мисля за
1.работа в регион TRIODE-ниски GM, се държи като резистор, отколкото един усилвател.
2.Ниска I-може да намали до MOS е под прага.Всъщност печалбите са доста високи в subthreshold.
3.Ниска Ш / или висок L-Това може да стане лесно.Увеличение до L, той отива TRIODE региона.

Не знам нищо друго освен умишлено убиване на печалбата чрез методи като източник дегенерация.Но тези техники са за постигане на нещо друго.Тя ще бъде добре да се знае защо искате ниски GM.

taofeng написа:

Как да създадете ОТА с много ниска Gm.Знам, че ГМ е proporational на корен квадратен от I * (W / L).
Моят въпрос е, че ако ние само до намаляване на опашката ток, тогава там е възможно, че транзистор няма да бъде в насищането на региона.
Също така Ш / Д не може да бъде много малка.Всъщност, аз съм гледам за някои техники за намаляване на ОСА, докато maintian достойни условия на опашката настоящи и устройство размер.
кой да разполагате с такъв опит?Благодарим ви за вашата помощ!

Здравейте lavitaebelle,

ОТА ми се използва за контрол на транзистор пропуск.За шума проблем ЕПИ, бих искал да направи смяна достатъчно бавно, това е защото имам нужда от малко техники за намаляване на ОСА.Added след 1 минути:Здравейте tsb_nph,

Благодаря ви за информация, аз го задържим.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back