Някой може ли да ми кажете нещо за FEKO?

E

electro_nemo

Guest
Аз просто искам да знам каква е разликата между HFSS и FEKO?Чух, че е по-FEKO се чувствате в справянето с голям мащаб структури, че е вярно?Какво друго се подчертава FEKO са над HFSS?Много благодаря!

точността на FEKO е лошо, отколкото HFSS.

Feko работи на PTD UTD MLFMM.HFSS мама работи на FEM.Use на дифракция техники прави възможно в feko да го използва за големи структури.

Можете да направите вашето мнение себе си.Можете да поръчате безплатно 1 месец пълната версия.
PS

feko се използва за големи антени мащаб, ф каза и начина на изчисленията, които purushottam споменати е по-точен и пестене на време един.този софтуер да е намалило времето за изчисляване на usin симетрия на Е, Н и геометрични, който е уникален в други computaions софтуер.
HFSS но е по-добър резултат в симулация на микровълнови структури.Аз работя с двете в нашия изследователски център и аз имам по-добри резултати от Feko и IE3d от HFSS.

Гръдни на Е, Н и геометрични която не е единствена в други computaions софтуер (Това може да се намери в CST Студио Микровълнова)

За съчетаването, Feko изисква от вас да действително окото на геометрията, които могат да изискват много време в зависимост от геометрията.HFSS е съчетаването на автоматична, така че не трябва да прекарват много време за вземане на очи.

можем да прочетете това
там е малко сравнение между HFSS и FEKO
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Аз не мисля, FEKO е по-малка точност, отколкото HFSS, В моя опит, FEKO е винаги по-добре, отколкото HFSS, особено за разсейване / problmes радиация.

feko е най-добрият.В действителност, feko симулира много бързо, добър в голяма структура.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back