Някой знае ли честотна лента функция в каданс? изглежда е грешно!

S

sunjiao3

Guest
Здравейте, скъпи всички. Има ли някой запознат с WaveScan калкулатор на каданс? Тя изглежда да бъде напълно погрешно. Аз използвам за измерване на 3db честотна лента, дали тя е ниска, висока или лента, резултатите излизат далеч от правото ценности. Има ли някакви настройки, които трябва да бъдат внимателни на? Или това е просто погрешно функция? И как да се изчисли широчината на честотната лента в ADE? Поздрави!

От ADE прозорец: Изберете: Инструменти> Калкулатор От Калкулатор прозорец: Специални функции> трафик> 3 db> Изберете възел, който искате да изчислите BW там. Вие би трябвало да работи с AC симулация. (Аз мисля преходно, също може да бъде валиден, но не сте сигурни, опитайте) .. Надявам се, че ви помага, пожелания, Ахмад,

Благодарим ви за вашата доброта, но може би аз не го clearify. Аз използвам нови версии на калкулатор --- wavescane тук. И на честотната лента функция е пряко изброени в него. Аз използвам 20dB (Vf (outp) Vf (outn)), за да получите печалба. И тогава, аз използвам функцията на честотната лента, 3dB, банда, обаче, резултатът не е наред! Далеч далеч от правилната стойност. Били ли сте encounted такива проблеми, преди? Благодаря ви предварително.

Използване на честотната лента функция на абсолютна величина отговор, а не в db. В противен случай се изчислява честотна лента, като честотата на изхода е 0,707 пъти DC печалба в дБ, което е очевидно погрешно.

Здравейте, скъпи всички, е отговорът, който получих от AE в каданс, се надяваме, че би било полезно. За първия ви въпрос, можете да игнорирате 20dB за вашата продукция, защото 20dB е включена в честотната лента функция. Например, ако искате да получите "група" честотна лента, можете директно да използват magtitude AC резултати (Маг не dB20). Вие само трябва да направите в честотната лента, конфигурация е да зададете броя на db и честотна лента тип "прашки". Поздрави.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back