Някои въпроси за CMOS Opamps

Q

qiushidaren

Guest
Здравейте всички, аз съм изследване на CMOS opamp сега, но аз съм просто един новак в тази област, затова искам да ви попитам някои експерти по въпросите за това, Вашите предложения и коментари ще бъдат високо оценени!
Тук са моите въпроси:
Какво е SCR?
Какво е доведат възел температура и плаващите?
Какво е максима гама температурата на съхранение означава за CMOS opamp?

HI, боже,

Silicon-контролирани токоизправител
От Уикипедия, свободната енциклопедия
(Пренасочване от контролирани токоизправител силиций)
Направо към: навигация, търсене

SCR схематични symbolA силиций-контролирани токоизправител (или полупроводникови контролирани токоизправител) е 4-слоен твърдо състояние устройството, което контролира текущата поток.Името "силициев токоизправител контролирани" е търговско име на вида на тиристорни комерсиализирани в General Electric през 1957 година.

Съдържание [скриване]
1 Теория на операция
2 режима на работа
3 Приложения
4 Източници
5 Виж също[редактиране] Теория на операция
Един SCR може да се разглежда като конвенционални токоизправител, контролирани от врата на сигнала.Това е 4-пласт 3-крайно устройство.A P-тип слой действа като анод и N-тип слой като катод, а P-тип слой по-близо до N-тип (катод) действа като порта.к ": к;" кЕдин SCR (вляво) може да се мисли като две транзистори BJT работят заедно (вдясно).
[редактиране] Режими на работа
В нормалния "изключено" състояние на устройството текущата ограничава потока на изтичане ток.Когато портата към катода напрежение над определен праг, устройството се превръща "за" и провежда ток.Устройството ще остане в "на" държава, дори и след портата ток е отстранени доколкото ток през устройството остава над стопанството ток.След като настоящите падне под стопанство ток за подходящ период от време, устройството ще изключите.

Ако прилага напрежение увеличава достатъчно бързо, капацитивни съединение може да предизвика достатъчно такса в порта за задействане на устройството в "на" държава, това е по-DV / DT задейства.Това обикновено се предотврати чрез ограничаване на степента на напрежение води в устройството, може би с помощта на Snubber.DV / DT задейства не може да се прехвърли на SCR в пълна проводимост бързо и частично предизвика SCR може да разсее повече енергия, отколкото е обичайно, евентуално се нанася вреда на устройството.

SCRs също може да бъде предизвикана от повишаване на напрежението напред отвъд класиран разпределението напрежение, но пак, това не бързо преминаване на цялото устройство в проводимост и по този начин може да бъде вреден така че този режим на работа е също така обикновено се избягва.Също така, действително напрежение класификация може да бъде значително по-високи от номиналните разбивка напрежение, така че точната точка задейства ще варират от устройството за устройство

спрея е една сравнително дългосрочна промяна в атрибут или стойността на система или оборудване оперативни параметър.

Плаващите трябва да се характеризира като "дневни честота плаващи" и "плаващите изходното ниво."

Плаващи обикновено е нежелателно и еднопосочна, но може да бъде двупосочна, циклична, или на такива в дългосрочен план и нисък процент екскурзия, че да бъде незначително.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Благодаря ви, тези questiongs Аз също искам да знам.

В зависимост от приложението на температурата може да бъде от -45 до 85 или от -10 до 70 (военно приложение обикновено изискват по-висока температура, тъй като ние изпращаме нашите войници в Афганистан и Русия с едно и също оборудване ...)

за начало / затворена среда, температурата е много по-ниска.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back