Някои въпроси за флаш ADC

T

tiportoolmo

Guest
Здравейте всички, аз съм проектирането на пълен флаш ADC, 5 бита, 4 GS / s. Имам големи съмнения за избор на Vref. в много вестници и видях, че има Vref + и Vref-, защо? Например, ако на входа е sinewave ASIN (2 * пи * перка * T) с A = 1V, захранване е 1,2 V, Как мога да избера Vref + и Vref-? В този пример 1 LSB е равна на??

Здравейте, Ако смятате, че една вълна със средна напрежение, равно на нула, тогава вие трябва да имате + Vref и Vref да конвертирате всички вълната. Ако имате продължителното компонент, а след това в зависимост от стойността си, само се нуждаят от + Vref. Поздрави

, добре, но ако вълната не да има отрицателна стойност, трябва да използвате onlly Vref? в случай вълна има тази форма, как мога да избера Vref + и Vref-? Кой е на стойност от 1 LSB, ако резолюцията е 5 малко?

+ Vref-Vref е в сравнение с общ режим напрежение. Ако ви VSS = 0V и VDD = 1.2V, общ режим напрежение може да бъде някъде между, да речем, 450mV и 650mV (в зависимост от това как да проектирате вашата сравнение). Да речем 500mV за името на дискусия. Вашият + Vref може да бъде 800mV и си Vref coud се 200mV. Това наистина зависи от това, което ви THA може да се достави от сравняваните.

така Vref + и-Vref са независими от входния сигнал? те зависят само от напрежението на общия режим, Vss и VDD?

Входен сигнал трябва да бъде в рамките на + Vref и-Vref, разбира се!

Да, разбира се! Благодаря и за стойност от 1 LSB? 1 LSB = (+ Vref - Vref) / 2 ^ N?

[Цитат = tiportoolmo] и за стойността на 1 LSB? 1 LSB = (+ Vref - Vref)? / 2 ^ N, [/ цитат] Правилно.

Съжалявам, но аз имам други въпроси: В тази схема, това, което не означава, Вин + и Вин-? Можете ли да ми обясни с пример? Аз съм симулиране на пистата и задръжте с PSPICE студент, как мога да се изчисли HD3 и SNR с PSPICE? благодари на всички

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back