Нуждаете се NiMH батерия, зарядно устройство CKT

S

spkirankumar

Guest
Искам да използвам contant източник на ток, за зареждане на 2 NiMH батерии (1.2V всеки), които са свързани в серия, с помощта на 5V вход напрежение. Искам да се контролира зарядния ток чрез PWM на честота 100 Hz от микроконтролер. Моля да ми отговорите с веригата ....

Това е верига, че, като се използват PWM, мивки 4-20mA: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=163559 Това може лесно да бъде променен, за да се превърне в постоянен ток зарядно устройство. . С уважение, IanP

Защо не се използват устройства за него. U може да използвате NXP TEA1104 или Тексас bq2000.

[Цитат = Vai] Защо съм Използвайте зарядните устройства за него. U може да използвате NXP TEA1104 или Тексас bq2000 [/ цитат] мога да използвам този IC за зареждане на NiMH. Но ми изискване е да се изгради постоянен източник на ток, с помощта на транзистор и да варират изходен ток с помощта на импулса. Аз съм с PIC микроконтролер в моята кандидатура. Така че аз съм с един и същ PIC да усеща напрежението на батерията, според напрежението на батерията, и искали да се различават зарядния ток. Ако получа всеки IC, в които изходен ток може да се контролира чрез PWM, е ОК.

Проверете MAX712/713 и DS2715. Те изглежда са прости NiMH зареждане на батерията решения.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back