Нуждаете се получат контрол фаза без промяна

S

surkris

Guest
Здрасти,

Имам 1KHz задължително вълна синхронизирани с квадратна 1KHz вълна TTL.Имам нужда да се контролира пик до пик напрежение ниво на sinewave 1KHz.Аз изискват две получат настройките 1.5 и 0.5.Ще бъде ли възможно за мен да се използва OPAMP за тази функция?Проблемът може да бъде, че при 1KHz и най-необходимите настройки печалба, ще има някаква сума на фаза на смени, обаче малка.Трябва да се запази първоначалната фаза с грешка от около 1 градус, или така.Може ли някой да предложи подходящ подход?

Ако искате да имате печалба от 0.5, не може да се реализира с opamp.Искам да кажа няма да има стабилност проблеми.Ами, ако искаш да получат 1,5 етап, вие със сигурност може да го опитате с opamp в неинвертиращ конфигурация.

Ето как аз ще се приближи до решение:

1 - отслабване на входа.Използвайте делител резистор да генерира VOUT = 1 / 2 Вин.(Това предполага, че задължително въвеждане на вълната могат да понасят натоварването резистентност) Съхранявайте резистор стойности по-малки, отколкото 500kohms с капацитет на натоварване 10pF в следващия етап.(Да се съхранява на честотната лента по-голям от 115kHz за по-малко от 0.5deg фаза на промяна в 1kHz.

2 - Използвайте noninverting усилвател с обратна връзка съпротива от продукцията на инвертиращия вход на научноизследователската и съпротивление от 2 * R от gound, които могат да бъдат свързани с обръщане терминал или не са свързани.Това ще осигури печалба от 3, когато резистор е свързан и печалба от 1 резистор, когато не е свързан.Отново трябва да бъде по-голяма честотна лента от 115kHz за по-малко от 0.5deg фаза на промяна в 1kHz.

Общият ефект ще бъде печалби от 3 * 0.5 = 1,5 и 1 * 0.5 = 0.5.Цялостната промяна фаза ще бъде сумата на две фаза промени и ще бъде по-малко от 1degree.

Ако можеш да се справиш с висока устойчивост продукция и имат ниско натоварване капацитет на изхода и си захранвания винаги могат да се справят с 3x увеличение на теглото, бихте могли да поставите делител резистор на изхода на етапа на печалба, отколкото преди.Ако не можете да се справят с условията на натоварване или точка, да се използва буфер (отново с достатъчно честотна лента).

JPR написа:

2 - Използвайте noninverting усилвател с обратна връзка съпротива от продукцията на инвертиращия вход на научноизследователската и съпротивление от 2 * R от gound, които могат да бъдат свързани с обръщане терминал или не са свързани.
Това ще осигури печалба от 3, когато резистор е свързан и печалба от 1 резистор, когато не е свързан.

Да, бях притеснен за стабилност за печалба от 0.5.

Благодаря ви JPR.Това е, което имах мислех аз трябва да направя.Всъщност аз се завтече симулация 5spice използвате (можете да получите безплатна оценка на www.5spice.com) и аз като че ли да получите фаза прехвърлянето на по-малко от 0,02 степен на 1KHz.Това беше за OPAMP от Linear Technology.

JPR, как стигате до числото на BW 115KHz за ,5 смяна степен фаза?

Не можех съвсем фигура защо някой трябва да използвате устройството чудовищен печалба под формата на opamp и да направи attenuator.

Ето защо не може просто резистивен делител свърши тази работа?

Ур работи по KHz обхват, parasitics не трябва да засяга Ур линейност.как линейни и до какъв диапазон на сат.да Ур ап покана за представяне?

10kA - Да, аз нямаше резистори наопаки в моето описание.

lastdance-Причината за оп-усилвател е необходимостта от печалба в една от двете настройки (1.5x).Ако е необходимо печалби бяха 1x и 0.5x, аз ще изберат само за резистор делител (ако не е било необходимо за глупак някои от сигнали)

surkris-Изчисляването BW поема един полюс.Фазата на промяна в 1kHz дължи на [едно] полюс на BW ще бъде arctan (1kHz/BW).Чрез пренареждане на уравнението, на телесно тегло за 0.5degrees при 1kHz ще бъде BW = 1kHz/tan (0.5deg)

Използвах 0.5deg за всеки да се гарантира, че общата промяна фаза е по-малко от 1deg.Голяма широчина на лентата ще предостави още по-малко промени фаза.Opamps обикновено предоставят GBW на MHz или повече.С печалбата от 3 конфигурация, това ще бъде BW на 330kHz.За да се получи по-малко от 0.02deg фаза на марж, аз ще позная, че си усилвател има GBW за 8MHz?

Би било много рисковано да имат OPAMP използвани в attenuator конфигурация.В етап ще бъде много лошо в attenuator условия.

В този случай, attenuator е извън обратна връзка, така че, доколкото усилвател е единство получи стабилна, тя ще се оправи.

Тогава усилвател е само работа, като буфер.На отслабване не е направено чрез активно устройство.

Какво е всичко това се отнасят за стабилност?
На първо място - вие очевидно не могат да получат по-малко от единство печалба (noninverting) в един етап OP AMP (освен ако не използвате attenuator пред него).
Можете да получите по-малко от единство напълняване при обръщане режим - по целия път до нула печалба при Rf = 0.Ако OP AMP е стабилен в единството печалба, неинвертиращ конфигурация, то ще бъде стабилно за всякакви обръщане печалба (дори нула), тъй като линия печалба винаги ще бъде по-малка или равна на линия печалба в единство печалба, noninverting конфигурация.
Не казвам, че частична обръщане печалба е желателно (макар че то може да бъде в някои случаи), само, че стабилността, не е проблем.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back