Нуждаете се от 150Hz кв. вълна (50% мито) за паралелния порт в хб

V

vijayragavalu

Guest
Здравейте момчета
Бих искал да inetrface паралелния порт на моя шофиране верига (SCR). за това ми трябва 150Hz кв. вълна цикъл с 50% мито в цифров и данни lines.In хб се опитаха да направят същото, но не бях в състояние да направи паралелно 150Hz порт., а аз съм се само на 32 Hz.аз използван сън, така и рутинни таймер в хб.все пак аз премина правилно МС в параметрите на функцията, аз нямаше как да 150 Hz цикъл
Опитах се едни и същи във VC , C.Имам същия 32 Hz само Не знам какво е наред на този
Може ли някой ми предложи над дойде на проблема.
Аз съм с използване на нормални LPT (0x378) какво ще кажеш за ЕНП е то дава probs (горе)

Аз ви поема работят на Windows.

Сънят и рутина таймер не оказват достатъчна точност, за да получите до 150 Hz, тъй като те се основават на време прекъсват което се случва около веднъж на всеки 40 или 60 мс, или така.Всъщност нормални релета за време не са много точни в прозорците и са ниски съобщения приоритет, че Windows не обработва веднага.

Може би е добре използвайте QueryPerformanceCounter и QueryPerformanceFrequency да направи таймер висока резолюция на прозорец.Проверете

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/winui/winui/windowsuserinterface/windowing/timers.asp

Аз не съм сам го използват, но аз съм чел за него.Аз вероятно ще използват честота генератор или микроконтролер.

-Jonathan

Друг метод ...

В съвременната Windows обикновено може да увеличи таймер прекъсват резолюция на 1.0ms, но за съжаление тази стойност не се размножават чисто 6.667ms да се даде необходимото време за 150Hz.

За да зададете резолюцията таймер и да започне прекъсват таймер за обратно повикване, функции използват Win32 timeBeginPeriod и timeSetEvent.Когато сте готови, използвайте timeKillEvent и timeEndPeriod.

Благодаря на всички ви
Аз ще проверява по-горе линк и да поиска ф ако има съмнение.Pls ми помогнешAdded след 1 час 39 минути:Здравейте Jonathan
Thnx за Ур предложение, но аз мисля, че това звено таймерът ще бъде VC , свързани one.but аз нужда ВБ таймери, различни от сън и компоненти таймер.U АД може да ми изпратите VB код, за да майор 150Hz на LPT
и какъв е EPP, ECP порт има ли differents
BT normol един и ЕНП, ECP.Added след 8 минути:Здравейте echo47
отколкото за Ур suggetion и ми проблем е, когато минавам 6ms да спи инструкция да получа само 32hz.ако премине
50ms да спи Инс аз добивам точната честота (1/50ms) 20Hz, че е, че ако предам параметър 30ms да спи по-горе инструкции аз съм се точната честота на вълната., но под 30ms аз съм се само 32hz (1/30ms) Не знам какъв е проблема.U АД може да даде решение на проблема.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back