Нуждаете се от часовник съвети Design стробиращо

R

Rogov

Guest
Здравейте, момчета. Ние използваме часовник стробирането в нашия проект. Нашите IP библиотека SC съдържа само един вид клетки часовник стробирането - latch_posedge [ПРИЛОЖЕТЕ CONFIG =] 50054 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] Извадката от проекта е представена тук [ПРИЛОЖЕТЕ] 50052 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] Както можете да видите там са 2 часовника.. области, генерирани от Master Clock. Имам съмнения относно правилността на този дизайн. Домейн gclk_p е добре: когато Master Clock е изключен (0) от gclk_p е (0). Но валидност на домейн gclk_n е под въпрос: при изключено Master часовника (0) gclk_n може да бъде или изключен (0) или (1). Това зависи от стойността на EN порт на лостчето по време на изключване (0) Капитанът часовник. Прав ли съм този дизайн е съмнително? Мисля, че би било по-правилно да се постави на инвертора веднага след капаче, преди да задейства регистри на negedge на Учителя часовник. Благодаря предварително. Андрю.

H Както можете да видите там са два часовника домейни, генерирани от Master Clock.
След това, когато Master часовник е изключен, както са изключени. Когато Master часовник е, то зависи от EN.

След това, когато Master часовник е изключен, както са изключени. Когато Master часовник е, то зависи от EN.
Точно така. Но е коректно да ми харесва? Може би преместят инвертора на Учителя часовник за осигуряване на определено състояние OFF на gclk_n?

EN ако не е едно и също няма проблем да направим това. Два часовника области могат да бъдат активирани по едно и също време. не е нужно да инвертор

Така че, този дизайн е по-добре? [ПРИЛОЖЕТЕ] 50063 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] PS Ние също използват вътрешни техника сканиране, така че в действителност latch_posedge е пристанището SE (ENL = SE | EN). И TetraMAX не като дизайн с несигурни часовник OFF (когато Master Clock = 0) стойност на регистрите в gclk_n домейн (1'st вариант на дизайн). Ето защо се оказа проблем.

това не е по-добре. това е само разликата. Вие ще имате gclk_p и gclk_n dephases. Това е всичко. Аз не разбирам вашата гледна точка. Няма проблем да има часовник от домейн с tetramax. То винаги се осъществява за TFT например.

Ok. Съгласен съм, това е просто различен. Тогава да премине към друг въпрос :) имам нарушение C1 уловени в домейн gclk_n: Правило Часовник: C1 часовник от ПИ не успя да сила от часовник вход N сканиране SI (G). По подразбиране Тежест: Грешка Това е вярно. Когато Master CLK = 0, тогава gclk_n = X. Така че, аз трябва просто да пренебрегнем факта, че? Благодаря много за отговорите :)

Когато Master Clock = 0, CLK от затворен тип клетки се равнява на 1. след това капаче е прозрачна и gclk_n зависи от EN. По време на последователност, за да влезе в режим на сканиране, сложи EN = 1. ако EN = 1, gclk_n = не (Master часовник), дори когато Master часовник = 0;

Не! Master Clock = 0 -> CLK (latch_posedge) = 1 -> latch_posedge е в състояние HOLD -> gclk_n = (ENT | SET), когато: УНГ - стойност на EN в момента на преминаване на Master Clock от 1 "до" 0 "; SEt - стойност на SE в момента на преминаване на Master Clock от '1 'до 0". Проверка "C1" се сезират TetraMAX чрез изключване на часовника първични суровини (т.е. Master Clock). След УНГ, така и SEt не са определени (X).

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавен в 00:20 ---------- Предишна публикация е в 00:14 ----------</span></span>
Може би това изискване tetramax не трябва да бъдат изпълнени ... Аз съм истински начинаещ в тази област. Имам само 3 месеца опит:) Това е защо имам някои съмнения.

защо УНГ и изпраща не са дефинирани? когато работи Tetramax, вие правите една последователност, за да постави своя дизайн в режим на сканиране. Предполагам, EN идва от използването на регистър. По време на тази последователност пишат в този регистър, например. Но в scanmode трябва да сте в състояние да контролира със СОП, а след това я контролират. Ако не, има проблем в своя дизайн.

Ok. След изпълнение setup_macro имам SE = 0; EN = X. ли предложи да напиша в регистъра контрол EN? Мисля, че това не е обикновено ... По време на setup_macro тя е трябвало да настроите JTAG контролер

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавя в 00:37 ---------- Предишна публикация е в 00:36 ----------</span></span>
И EN се контролира от само някои вътрешен регистър

Всъщност, аз thougth за контрол EN от JTAG регистрира, но ако EN се контролира от един вътрешен регистър. Защо EN = X, този регистър трябва да се reseted по време на инсталацията макрос.

Добре, мисля, че този въпрос може да се счита за решен. Нашият дизайнерски часовник стробирането е наред, въпреки че е доста специален :) Благодаря много! Аз го измисли! :-D Голям форум!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back